Send inn ditt prosjekt til Fotografis Portfoliopris 2021

Bli sett av de beste folkene i bransjen! Fotografis Portfoliopris 2021 har nå åpnet for innsendelse og på denne siden finner du det du trenger å vite av regler og frister.

Fotografi har som ambisjon å vise det beste av nordisk fotografi og gjennom Fotografis Portfoliopris ønsker vi å løfte frem gode prosjekter fra både etablerte og nye stemmer.

En ekstern jury vil plukke ut årets beste portfolioer som vil bli presentert i Fotografi nummer seks 2021. Portfolioutgaven lanseres på Ingensteds i Oslo 4. november 2021, der også de beste bidragene fra konkurransen vil bli presentert.

I år arrangeres Fotografis Portfoliopris i samarbeid med fotofestivalen Nordic Light, der årets vinner vil få produsert en utstilling med vinnerbidragene som vises på festivalen i 2022. Vinneren får dekket produksjon av utstillingen, samt festivalpass og to netter på hotell. Vår hovedsponsor foto.no gir også et gavekort på 5.000 kroner til vinneren.

Årets jury:

Tonje Buer: Tonje Buer er gallerist og kurator i Buer Gallery. Galleriet presenterer en kombinasjon av etablerte og unge kunstnere, deriblant en rekke fotografer. Hun har 14 års fartstid i kunstbransjen med øye og hjerte for det særegne uttrykk.

Line Ørnes Søndergaard: Line har en BA i fotojournalistikk fra OsloMET. Som dokumentarfotograf arbeider hun med sosiale og politiske tema, både til egne prosjekter og redaksjonelt. Hennes intime fotografiske tilnærming har gjort seg bemerket i det fotografiske landskapet, og hun har vunnet en rekke priser i inn- og utland. Hun er nå blant annet aktuell med boken «Bruddet» som er utgitt på Forlaget Press.

Felix Falck-Næss: Felix er vinneren av Fotografis Portfolipris 2020. Han avsluttet i fjor sin utdannelse ved Bilder Nordic School of Photography og fullfører nå sin BA i fotografi ved University of arts in London, London College of communication. Felix er aktuell med utstilling på årets Nordic Light Festival of Photography i Kristiansund.

Regler for Fotografis Portfoliopris
En portfolio skal bestå av 8 til 15 bilder. Sammen med bildene skal det leveres en prosjektbeskrivelse på ca. 3000 tegn samt en kort bio. Hver deltager kan levere opp til 3 ulike portfolioer.

Konkurransen er åpen for alle nordiske fotografer, fotografer basert i Norden, eller som jobber med en nordisk tematikk. Vi oppfordrer spesielt studenter og nyutdannede fotografer til å søke! Konkurransen vil bli juryert én gang i året.

Frist for innlevering: 20. september 2021
Sendes: portfolio@fotografi.no

Spesifikasjoner: Lagre bildene som jpg-filer i beste kvalitet med 300 dpi oppløsning og 30-40cm langs den lengste siden. Bildene som leveres må ha høy nok kvalitet til å kunne brukes til trykk. Filene kan enten legges direkte i mailen eller sendes via Dropbox, Filetransfer eller lignende.

Hovedsponsor for Fotografis Portfoliopris er foto.no. Fotografis Portfoliopris blir til i samarbeid med Nordic Light Festival of Photography. 

Tags from the story
Written By
More from Redaksjonen
Barentsportretter. En reise på tvers.
I fotoboka “Barentsportretter. En reise på tvers.” tegner Arne Egil Tønset og...
Read More
0 replies on “Send inn ditt prosjekt til Fotografis Portfoliopris 2021”