Ny utgave av Fotografi ute nå

Fotografi nummer 5 2021

I årets femte utgave av Fotografi kan du lese om Alec Soth som er aktuell til årets Nordic Light-festival i Kristiansund. Soth har etablert seg som en av verdens mest spennende fotografer som jobber i grenselandet mellom kunst og dokumentar. Vi tok en prat med Soth om det å finne sin egen identitet som fotograf – og hvordan man kan holde fast på den.

Du kan også møte Jon Gorospe, en produktiv fotograf som jobber med lange og sammensatte prosjekter. Hans arbeider befinner seg helt i ytterkant av fotografiets språk og prosjektene handler i stor grad om det antroposofiske landskapet – hvordan vi oppfører oss i, og tilpasser oss plassen rundt oss, og tilhørende tema som arkitektur, urbanisme, teknologi og miljøspørsmål.

Vi har også møtt pressefotograf Kim Nygård som til daglig jobber som fotograf i Adresseavisen. Gjennom en reportasjetur ble han kjent med engasjementet rundt vindkraftutbyggingen i fylket og han ønsket å gå dypere i historien. På øya Frøya fant han menneskene og omgivelsene som kunne bære historien visuelt. Over 40 reportasjereiser senere gis nå boken «Vindkast» ut på Adresseavisens forlag.

I hvert nummer av Fotografi finner du også en tema-sak der forskjellige fotografer inviteres til å belyse en sjanger eller et tema. I denne utgaven er temaet «Aktivisme» hvor vi viser arbeider avJavad Parsa, Adrian Bugge og Marie Hald.

I tillegg kan du lese våre faste spalter:

• Mitt Utstyr: Christian André Strand viser oss hva han har i fotobagen
• Lesernes portfolio: Vi presenterer en serie av Håvard Schei
• Profil: Vi har møtt Nina Sørlie som er kurator for Møllersamlingen
• Klassikeren: Vi viser fotografier fra en av de store kvinnelige fotopionerene, Ilse Bing
• Norges Fotografforbund: NFF presenterer fotografen Maiken Therese Osaland
• Fotobøker: Vi presenterer kuratoren for årets Fotobokfestival, Zofia Cielatkowska, samt noen fotobøker fra årets festival
• Mitt viktigste bilde: Paul S. Amundsen har plukket ut et bilde som har en spesiell personlig betydning
• Ti spørsmål: Denne gangen er det Christina Leithe Hansen som har mottatt stafett-pinnen

Forøvrig finner du som vanlig nyheter og annet småstoff i bladet. Er du ikke allerede abonnent kan du bestille abonnement her.

Written By
More from Redaksjonen
Helgens tips: “Structural Divinity” på Galleri Neptun
I utstillingen “Structural Divinity” utforsker fotografene Daniel & Birthe Hundven-Clements den symbolske...
Read More
0 replies on “Ny utgave av Fotografi ute nå”