Fotografis Portfoliopris

Fra serien "Kjære Anna" av Marte Gundersen.
Fra serien “Kjære Anna” av Marte Gundersen som vant Fotografis portfoliopris 2021.

Bli sett av de beste folkene i bransjen! Fotografi har som ambisjon å vise det beste av nordisk fotografi og gjennom Fotografis Portfoliopris ønsker vi å løfte frem nye prosjekter og nye stemmer. Her finner du det du trenger å vite av regler og frister.

Hvert år velger en ekstern jury ut årets beste portfolioer som vil bli presentert i Fotografi nummer to 2023. I år arrangeres Fotografis Portfoliopris i samarbeid med Preus museum og fotofestivalen Nordic Light, der årets vinner vil få produsert en utstilling med vinnerbidragene. Vinneren får dekket produksjon av utstillingen, samt festivalpass for to.

Vår hovedsponsor foto.no gir også et gavekort på 5.000 kroner til vinneren. Portfolioutgaven av Fotografi lanseres på Ingensteds i april 2023, der alle utvalgte bidragene fra konkurransen vil bli presentert av fotografene.

Årets jury består av:

• Antonio Cataldo, kurator, skribent og kunstnerisk leder på Fotogalleriet, den første nordiske institusjonen utelukkende dedikert til fotografi som kritisk kunstnerisk praksis. Siden grunnleggelsen i 1977 har Fotogalleriet, gjennom formidling og utstillinger, fungert som en brobygger mellom norgesbaserte og internasjonale kunstnerskap og diskurser.

Ole Dyrseth, driver fotografagenturet Hest som er et Oslo-basert fotografagentur som representerer 10 fotografer. Agenturets har klienter som Det Norske Kongehus, Circle K, Porsche, Dermalogica og Snøhetta. Han blir inspirert av de fotografene som tør å ta litt sjanser, de som tør å gå utenom flokken, og tror på formidlingsevnen og ikke minst på effekten av den unike fotografens blikk på hva som beveger seg der ute. Agenturet drifter også galleriet «Lokalt senter for fotografi».

• Marte Gundersen, vinner av Fotografis Portfoliopris 2021 med serien “Kjære Anna”. Hun har tidligere studert ved Bilder Nordic School of Photography og studerer nå fotojournalistikk ved OsloMet. Gundersen er ansatt som fotograf i Avisa Oslo og jobber med egne prosjekter ved siden av studiene.

Konkurransen er åpen for alle nordiske fotografer, fotografer basert i Norden, eller som jobber med en nordisk tematikk. Prosjektene må være av nyere dato og vi oppfordrer spesielt studenter og nyutdannede fotografer til å søke! Konkurransen vil bli juryert én gang i året.

Regler for Fotografis Portfoliopris

En portfolio skal bestå av 8 til 15 bilder. Sammen med bildene skal det leveres en prosjektbeskrivelse på ca. 3000 tegn samt en kort bio. Hver deltager kan levere opp til 3 ulike portfolioer.

Konkurransen er åpen for alle nordiske fotografer, fotografer basert i Norden, eller som jobber med en nordisk tematikk. Vi oppfordrer spesielt studenter og nyutdannede fotografer til å søke! Konkurransen vil bli juryert én gang i året.

Frist for innlevering:1. februar 2023
Sendes: portfolio@fotografi.no

Spesifikasjoner: Lagre bildene som jpg-filer i beste kvalitet med 300 dpi oppløsning og 30-40cm langs den lengste siden. Bildene som leveres må ha høy nok kvalitet til å kunne brukes til trykk. Filene kan enten legges direkte i mailen eller sendes via Dropbox, Filetransfer eller lignende.

Hovedsponsor for Fotografis Portfoliopris er foto.no.