Lansering av GT Nergaards bok «Storvatn»

Fra GT Nergaards bok "Storvatn".

Siden 2009 har GT Nergaard vært i prosess med boken «Storvatn», som nå lanseres på Forlaget Fotografi. Boken lanseres i forbindelse med Nergaards utstilling på Fotografiens Hus i Oslo.

Prosjektet «Storvatn» er en tolkning av fotografens egne sommere ved innsjøen med samme navn. Bildene ligger i krysningspunktet mellom fiksjon og virkelighet og utforsker samspillet mellom menneske og natur. Sentralt i prosjektet står vitalismen, kropp, sunnhet og solen som en rensende kraft.

«Besteforeldrene mine bygde på 60-tallet en hytte ved innsjøen Storvatn, som ligger en times kjøring og en fergetur fra Trondheim. Der ferierte jeg hver sommer gjennom hele oppveksten frem til hytten ble solgt på starten av 90-tallet. Det jeg tok som en selvfølge den gang utvikler seg med tiden til et savn på grensen til en besettelse. Som et resultat av et vendepunkt i karrieren reiser jeg derfor i 2009 tilbake til Storvatnet på søken etter min egen fotografiske identitet og estetikken som har satt så sterke spor. Turen ender opp å bli et prosjekt som varer i over 10 år, og en bok som representerer essensen av alt mitt fotografiske arbeid».

GT Nergaard er utdannet ved Brooks Institute of Photography og har jobbet som fotograf i 30 år. Han er nå rektor ved Fotofagskolen i Trondheim og jobber også parallelt med egne prosjekter.

Velkommen til lansering på Fotografiens Hus torsdag 2. september klokken 18.00.

Boken kan bestilles i vår nettbutikk.

Tags from the story
, ,
Written By
More from Redaksjonen
Fotoutdanning: Lærling i foto?
  Ønsker du å utdanne deg som fotograf? Knut Førsund har snakket...
Read More
0 replies on “Lansering av GT Nergaards bok «Storvatn»”