Årets beste fotoprodukter

Fotografi er medlem av EISA som årlig kårer de beste elektronikk-produktene på markedet. Her presenterer vi årets vinnere i fotografi-kategorien.

EISA AVANSERTE KAMERA:
Fujifilm X-T3

Med X-T3 bringer Fujifilm sitt populære X-system til et høyere nivå. Den nye 26-megapiksler X-Trans CMOS 4 bildebrikken trenger ikke lavpassfilter, og leverer derfor usedvanlig detaljerte bilder. Kameraet har ekstremt rask autofokus og kontinuerlig fotografering opp til 30 bps, som gjør det godt egnet til action-fotografering. Videoegenskapene er like imponerende, med 4K-opptak ved 60 bps, sammen med profesjonelle egenskaper som F-Log og Hybrid Log Gamma. Fotografer som ikke trenger alle de avanserte mulighetene til X-T3, bør også vurdere den rimelige søstermodellen, X-T30.

EISA AVANSERTE FULLFORMATKAMERA:
Panasonic LUMIX DC-S1R

Panasonic LUMIX DC-S1R er et ekstremt velbygd profesjonelt kamera med grundig beskyttelse mot elementene. Det kombinerer raske ytelser med en meget høy 47,3-megapiksel oppløsning, som leverer eksepsjonell bildekvalitet som skiller seg ut fra selv de beste konkurrentene. I tillegg gir High Resolution multi-shot-funksjonen enorme 187-megapiksel bilder med utrolige detaljer. I tillegg er kameraets ergonomi av høy klasse, med en stor elektronisk søker som setter en ny standard for detaljer, samt en treveis vippbar berøringsskjerm. Du får dessuten omfattende videoegenskaper, i et komplett kamera for profesjonelle.

EISA BESTE KJØP FULLFORMATKAMERA:
Canon EOS RP

Med EOS RP har Canon levert et imponerende prisgunstig bidrag til det speilløse fullformatmarkedet. Bygget rundt en 26,2 megapiksler bildebrikke og den kraftige DIGIC 8-prosessoren leverer kameraet utmerket bildekvalitet. Et annet sterkt punkt er det svært følsomme 4779-punkters hybride autofokussystemet, som gir pålitelig fokusering i ekstremt svakt lys. Det kompakte og lette kamerahuset kan benyttes både med de fremragende nye RF-objektivene og med alle eksisterende EOS EF- og EF-S-objektivene med Canon EF-EOS R-adapteren. Den strømlinjede betjeningen og fullt fleksible LCD berøringsskjermen bidrar også til å gjøre kameraet svært brukervennlig.

EISA BESTE KJØP ZOOM-OBJEKTIV:
Tamron 35-150mm F2.8-4 Di VC OSD

Tamron 35-150mm F2.8-4 Di VC OSD er en standard-zoom for Canon og Nikon fullformat speilreflekskameraer. Det litt uvanlige zoom-området, kombinert med nærgrense på 45 cm gjør det spesielt egnet til portretter, enten det er med omgivelser eller tett innpå. Takket være den kompakte størrelsen og lave vekten er det også et perfekt reisefølge. Objektivet tilbyr en uvanlig stor blenderåpning for dette zoomområdet, fra f/2,8 på vidvinkel til f/4 på telesiden. Det kommer også med Tamrons Dual Micro-Processing Unit-systemet, som sikrer optimal autofokus-ytelse og effektiv bildestabilisator (VC), for skarpe håndholdte opptak.

EISA KAMERA-INNOVASJON:
Fujifilm GFX100

Med GFX100 har Fujifilm laget et 100 megapiksler mellomformatkamera som ikke plages av de begrensningene som ofte forbindes med systemer som har store bildebrikker og høy oppløsning. Som første kamera i sitt slag med innebygd bildestabilisator kan det benyttes til håndholdt fotografering i en lang rekke situasjoner. Lukkermekanismen er fjæropphengt og isolert fra bildebrikken for å minimalisere muligheten for at lukkeren vibrerer og reduserer skarpheten. GFX100 er også det første mellomformatkameraet med faseregistrerende bildebrikke, for mye raskere autofokus. Det er også det første mellomformatkameraet som kan ta opp 4K video uten å beskjære bilderammen.

EISA ÅRETS KAMERA:
Nikon Z 6

Med Z 6 har Nikon laget et suverent kamera med oppsiktsvekkende håndtering og robust byggekvalitet, som leverer fremragende bilder under nesten alle opptaksforhold. Autofokussystemet inkluderer øyeregistrerende AF for nøyaktig fokus uansett hvor i bilderuten motivet er plassert. Den store og skarpe elektroniske søkeren leverer en virkelig troverdig forhåndsvisning av hvordan bildene blir, mens bildestabilisator i kameraet bidrar til å gjøre bildene skarpe med alle objektiver, også speilrefleksobjektiver med Nikon F-fatning. Dette er ganske enkelt det beste allround-kameraet seriøse fotografer kan kjøpe akkurat nå.

EISA KOMPAKTKAMERA:
Sony Cyber-shot RX100 VI

Sony Cyber-shot RX100 VI samler banebrytende bildeteknologi i et svært kompakt kamera med nedfellbar elektronisk søker og integrert blitz. Med en zoom tilsvarende 24–200mm byr det på all den fleksibiliteten du trenger, spesielt på reise. Bildebrikken på 20,1 megapiksler leverer rikelig med detaljer, mens kameraet klarer 24 bilder i sekundet for action-motiver. Med den svært raske og nøyaktige øyefokuseringen blir portretter knivskarpe. Kameraet byr også på imponerende videoegenskaper, som 4K video og superlangsom film. Med trådløs teknologi som Bluetooth, NFC og Wi-Fi kobler du det sømløst til smarttelefon eller nettbrett.

EISA OBJEKTIV-INNOVASJON:
Canon RF 28-70mm F2L USM

Canon RF 28-70mm F2L USM er den første standard-zoomen til et fullformat speilløst kamera som beholder en konstant f/2 største blender over hele brennviddeområdet. Dette lar fotografer begrense dybdeskarpheten på samme måte som du før måtte ha faste brennvidder til å gjøre, og muliggjør raskere lukkertider under svake lysforhold. Bildekvaliteten og skarpheten er fremragende over hele zoomområdet, mens USM-motoren gir rask og pålitelig autofokus. Dette objektivet er en spektakulær demonstrasjon på hva EOS R-fatningen kan by på.

EISA FOTO-INNOVASJON:
Sony Real-time Eye AF

Sonys nyeste sann-tids autofokus-algoritmer er et paradigmeskifte. Den forbedrede Real-time Eye AF fokuserer presist på en persons øyne, eller til og med på dyr med Real-time Animal Eye AF-funksjonen. I kontinuerlig fokusmodus holder Real-time Eye AF fokus på et bevegelig motiv selv når deler av ansiktet er midlertidig tildekket eller snudd bort fra kameraet. De AI-drevne forbedringene leverer også nøyaktig og pålitelig følgefokus for bevegelige motiver. Sann-tids følgefokus gjenkjenner hele kroppen og endrer fokusområde sømløst mellom ansiktet og øynene. Dette lar sportsfotografer pålitelig følge uforutsigbare motivbevegelser, og stole på at AF-systemet får alle bilder i fokus.

EISA FOTO-PROGRAMVARE:
Skylum Luminar

Skylum Luminar 3, som oppdateres til v4, er et bildebehandlingsprogram for Mac OS og Windows som lar fotografer på alle ferdighetsnivåer optimalisere sine bilder med bare noen få museklikk – og med forbløffende resultat. Dette er gjort mulig takket være bruk av kunstig intelligens-teknologi. Redigering, markering og masking er automatisert, og med ett er disse tidkrevende oppgavene som tidligere bare kunne utføres manuelt, nå ferdige i løpet av sekunder. Erfarne fotografer kan fremdeles utføre justeringer manuelt for å få mest mulig ut av programmet. Det er tilgjengelig både som et separat program og som en plug-in til Adobe Photoshop og Lightroom.

EISA PORTRETTOBJEKTIV:
Sony FE 135mm F1.8 GM

Sony FE 135mm F1.8 GM er et bemerkelsesverdig objektiv. Det er ekstremt skarpt fra sentrum til hjørner, samtidig som det gjengir nydelige, myke bakgrunner og høylys utenfor fokus, med eksepsjonelle bilder som resultat. Med sin støv- og sprutsikre konstruksjon er det bygd for å yte under vanskelige værforhold, mens den tradisjonelle blenderringen gir enkel og intuitiv håndtering. Det egner seg også for nærbilder, med en nærgrense på 70 cm som gir 0,25x forstørrelsesfaktor. Sist, men ikke minst, byr de kraftige fokusmotorene rask, nøyaktig og stillegående fokusering også av bevegelige motiver.

EISA PROFESJONELLE STANDARDZOOM-OBJEKTIV: Nikon NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S

NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S er en lyssterk, profesjonell standardzoom for Nikon Z-systemet. Det er solid og robust, utstyrt med Nano Crystal overflatebehandling og den nye Arneo-coatingen for å redusere internreflekser og strølys, mens fremre og bakre elementer har fluor-belegg for å avvise støv, olje og fuktighet. Takket være den innstillingsbare kontrollringen kan fotografen enkelt justere blender eller eksponeringskompensasjon, mens et OLED-panel på objektivet viser blender, dybdeskarphet, fokusavstand eller brennvidde. Med fremragende optisk ytelse som kombinerer høy oppløsning og attraktiv bokeh er dette en perfekt partner for Nikon Z-kameraene.

EISA PROFESJONELLE TELEZOOM-OBJEKTIV: SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports

Som en del av SIGMAs Sports-serie av teleobjektiver er 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports det nye flaggskipet som dekker behovet til profesjonelle fotografer. Den optiske designen leverer utmerket oppløsning fra sentrum til hjørner, samtidig som fargebrytningsfeil er eliminert. Den store blenderåpningen sikrer myk bokeh – ideelt for portrettfotografering. Støv- og sprutsikker konstruksjon betyr at du kan bruke objektivet under utfordrende forhold. SIGMAs Hyper Sonic Motor gjør autofokusen rask og lydløs, mens den intelligente optiske bildestabilisatoren leverer skarpe bilde når du bruker lange lukkertider. Som med alle nyere SIGMA-objektiver kan mange innstillinger justeres med SIGMA USB DOCK.

EISA NORMALOBJEKTIV:
Canon RF 50mm F1.2L USM

Canon RF 50mm F1.2L USM er et kompromissløst, lyssterkt normalobjektiv som demonstrerer potensialet til den nye EOS RF-fatningen. Ved å kombinere en svært lyssterk største blender med imponerende skarphet fra f/1.2 har objektivet også en attraktiv bokeh takket være sin 10-bladers blendermekanisme. Den praktiske kontrollringen på objektivet lar fotografen justere opptaksinnstillinger. Konstruksjonen av fin optikk er satt sammen for tung bruk som står imot utfordrende opptakssituasjoner, mens det leverer imponerende resultater fra et bredt spekter motiver, enten det er portretter eller bryllupsfotografering.

EISA STANDARDZOOM-OBJEKTIV:
Canon RF 24-105mm F4L IS USM

Denne høykvalitets allround-zoomen er det perfekte daglige tilbehøret til Canons nye generasjon EOS R fullformatkameraer. Ved å tilby et ekstremt praktisk zoomområde, som dekker alt fra vidvinkel landskap til korte telefotoportretter, leverer det konstant høy bildekvalitet ved alle blendere og fokusavstander. Canons Nano USM fokusering gir lydløs og nøyaktig autofokus både for stillbilder og videoopptak, supplert med den høyst effektive optiske bildestabilisatoren som holder bildene skarpe ved lange lukkertider. Robust og værsikret konstruksjon runder av en imponerende allsidig pakke.

EISA SUPER-TELEFOTO OBJEKTIV:
Canon EF 600mm f/4L IS III USM

Som sin mindre slektning EF 400mm f/2.8L IS III USM benytter dette supertelefoto-objektivet en helt ny optisk design som leverer fremragende bildekvalitet, sammen med magnesiumlegering og titankonstruksjon som reduserer vekten uten å kompromisse på tålestyrke eller kvalitet. Den ultrasoniske motoren leverer ekstremt rask autofokus, mens den innebygde bildestabilisatoren gjør håndholdt fotografering mulig med lukkertider opp til fire trinn langsommere enn normalt. Takket være f/4 blenderåpning kan objektivet kombineres med Canon Extender EF 2.0x III og gi 1200mm brennvidde, fremdeles med autofokus.

EISA TELEFOTO-OBJEKTIV:
Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

Sonys første lyssterke E-mount telefoto fastobjektiv er blant de letteste i sin klasse, takket være en innovativ optisk design med tre fluorittelementer og komponenter av magnesiumlegering. Takket være færre linseelementer foran i objektivsylinderen, er objektivet perfekt balansert. Det kombinerer fremragende bildekvalitet med ekstraordinær fokushastighet og presisjon fra to høyhastighets XD lineærmotorer. 11 sirkulære blenderlameller produserer vakre uskarpe bakgrunner. FE 400mm F2.8 GM OSS er også kompatibel med Sonys 1,4x og 2,0x E-mount telekonvertere for enda lenger rekkevidde.

EISA TELEFOTO ZOOM-OBJEKTIV:
SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG OS HSM | Sports

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG OS HSM | Sports er et unikt 10x zoomobjektiv med supertele-rekkevidde opp til 600mm. Den optiske designen leverer skarpe bilder over hele zoomområdet og sikrer dessuten maksimal korrigering av fargebrytningsfeil. Objektivet har et intelligent bildestabilisatorsystem som leverer pålitelig bildestabilisatoreffekt på 4 trinn, og lar skarpe bilder oppnås håndholdt. I tillegg leverer HSM-motoren rask og nøyaktig autofokus. Den værbeskyttende konstruksjonen inneholder magnesiumlegering, som sikrer holdbarhet og gir bedre portabilitet. Skulle du trenge enda lengre rekkevidde, kan objektivet kombineres med en av SIGMAs telekonvertere.

EISA VIDVINKELOBJEKTIV:
Sony FE 24mm F1.4 GM

Sony FE 24mm F1.4 GM er et fastobjektiv av fremste kvalitet som leverer utrolig skarpe bilder både i sentrum og i kantene av bildeflaten, selv ved største blender f/1,4. Den optiske designen omfatter flere spesialelementer for å sikre enestående bildekvalitet, mens 11 blenderlameller leverer en sirkulær lysåpning for vakre, uskarpe bakgrunner. Den kraftige DD SSM-motoren sikrer svært rask, presis og stillegående fokusering, mens korteste fokusavstand på 24 cm kan brukes til nærbilder med spektakulære perspektiver. Det er også imponerende at dette objektivet er det mest kompakte og letteste i sin klasse, og i stand til å undertrykke koma, falsk lys i lengderetning på bilder av stjernehimmel.

EISA VIDVINKEL ZOOM-OBJEKTIV:
Tamron 17-28mm F2.8 Di III RXD

Tamron 17-28mm F/2.8 Di III RXD er en prisgunstig vidvinkelzoom med stor blenderåpning for Sonys speilløse fullformatkameraer. Utviklet for å utfylle produsentens 28-75mm F/2.8 Di III RXD har det en tilsvarende kompakt, lettvektsdesign og værbeskyttende konstruksjon. Bildekvaliteten er overbevisende: oppløsning og kontrast er fremragende for denne klassen, mens det optiske systemet sikrer enestående fargenøyaktighet med minimale fargebrytningsfeil. Objektivet har en stillegående og rask stepp-motor for autofokus, som gjør det velegnet for både stillbilder og videoopptak.

EISA BESTE SMARTTELEFON:
Huawei P30 Pro

Med sin firekamera-løsning har Huawei levert enda et imponerende fremskritt i mobil fotografering. Fotografering i svakt lys er med god margin det beste du i dag kan få på en smarttelefon, mens ultravidvinkel, portrett-tele og det periskopiske 5x telefoto-objektivet passerer alle konkurrentene. Huawei P30 Pro imponerer også med sin sterke vannsikrede konstruksjon, den fremragende skjermen, rask fingeravtrykkleser i skjermen og meget gode batteritid, som støttes av både trådløs og kablet lading. Med RAW-format og opp til 512 GB lagring er Huawei P30 pro den perfekte følgesvennen for dedikerte fotografer.

EISA FOTO/VIDEO-KAMERA (med Home Theatre Video & Display Expert Group):
Sony Alpha 6400

For innholdsprodusenter som like gjerne tar video som stillbilder, inneholder Sony Alpha 6400 et imponerende knippe verktøy i sitt kompakte, beskjedne ytre. Fremste egenskap er utvilsomt Sonys innovative sanntids følgefokus med Real-time Eye AF, som holder motivet skarpt og i fokus uansett hvordan det flytter seg rundt i bildeflaten. Andre avanserte videofunksjoner er 4K opptak med høy dynamikk, S-Log-profiler for profesjonell fargegradasjon, en oppfellbar skjerm som kan rettes fremover for vlogging, og en mikrofoninngang for lydopptak av høy kvalitet. Dessuten vil fotografer verdsette det utmerkede kvaliteten fra kameraets 24-megapiksler bildefiler.

Øvrige EISA-priser 2019 – 2020:

HI-FI EXPERT GROUP

EISA ACTIVE STEREO LOUDSPEAKER:ELAC Navis ARB-51
EISA ALL-IN-ONE SYSTEM: Naim Audio Mu-so 2nd Generation
EISA BEST BUY AMPLIFIER: Rotel A11
EISA BEST BUY TURNTABLE: Pro-Ject X1
EISA BOOKSHELF LOUDSPEAKER: Monitor Audio Gold 100
EISA COMPACT STEREO SYSTEM: Marantz Melody X (M-CR612)
EISA DAC: Chord Electronics Qutest
EISA DIGITAL SOURCE: Pro-Ject CD Box RS2 T/Pre Box RS2 Digital
EISA HEADPHONE: Focal Elegia
EISA HI-FI UPGRADE: IsoAcoustics GAIA
EISA HIGH-END AMPLIFIER: Hegel H390
EISA HIGH-END LOUDSPEAKER: KEF R11
EISA LOUDSPEAKER: Bowers & Wilkins 603
EISA SMART AMPLIFIER: NAD M10
EISA STEREO SYSTEM: Primare CD35/I35 Prisma
EISA STREAMING DAC: Mytek Brooklyn Bridge
EISA TURNTABLE: MoFi UltraDeck+M
EISA WIRELESS STEREO LOUD–SPEAKER: KEF LSX

Combined With Ht Audio/Ht Video Expert Group
EISA AV ACCESSORY: IsoTek SMART Delta

HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP

EISA AV RECEIVER: Denon AVR-X2600H
EISA BEST BUY HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM: DALI OBERON Series
EISA HOME THEATRE HIGH-END: Focal Astral 16
EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM: Arendal Sound 1723 Monitor S THX 5.1
EISA HOME THEATRE SUBWOOFER: SVS SB-3000
EISA PREMIUM HOME THEATRE RECEIVER: NAD T 758 V3
EISA PREMIUM SOUNDBAR: Sennheiser AMBEO Soundbar
EISA SOUNDBAR: LG SL8 (in some markets LG SL8Y, LG SL8YG)
EISA TV SOUND SYSTEM: DALI KATCH ONE

Combined With Hi-Fi/Ht Video&Display Expert Group
EISA AV ACCESSORY: IsoTek SMART Delta

Combined With Ht Video&Display Expert Group
EISA UNIVERSAL PLAYER: Pioneer UDP-LX500

HOME THEATRE VIDEO&DISPLAY EXPERT GROUP

EISA 8K TV: Samsung QE82Q950R
EISA BEST BUY OLED TV: Philips 55OLED804
EISA BEST BUY PROJECTOR: BenQ CinePrime W2700
EISA HOME THEATRE PROJECTOR: BenQ CinePrime W5700
EISA HOME THEATRE TV: Philips 65OLED984
EISA BEST PREMIUM OLED TV: LG OLED65E9 (in some markets LG OLED65E9PLA, LG OLED65E97LA, LG OLED65E9PUA)
EISA SMART HOME TV: LG 65SM9010 (in some markets LG 65SM9000, LG 65SM9000PLA, LG 65SM9010PLA, LG 65SM90107LA)

Combined With Hi-Fi/Ht Audio Expert Group
EISA AV ACCESSORY: IsoTek SMART Delta

Combined With Ht Audio Expert Group
EISA UNIVERSAL PLAYER: Pioneer UDP-LX500

Combined With Photography Expert Group
EISA PHOTO/VIDEO CAMERA: Sony Alpha 6400

MOBILE DEVICES EXPERT GROUP

EISA ADVANCED SMARTPHONE: OnePlus 7 Pro
EISA BEST BUY SMARTPHONE: Xiaomi Redmi Note 7
EISA BEST EARBUDS: JBL Reflect Flow
EISA BEST NOISE-CANCELLING HEADPHONES: Sony WH-1000XM3
EISA CONSUMER NOISE-CANCELLING HEADPHONES: JBL LIVE 650BTNC
EISA ELECTRIC VEHICLE: Xiaomi Mi Scooter Pro
EISA LIFESTYLE SMARTPHONE: Honor 20 Pro
EISA MOBILE SPEAKER: LG XBOOM Go PK7 (in some markets LG XBOOM Go PK7W, LG PK7, LG PK7W)
EISA PARTY SPEAKER: JBL PartyBox 100
EISA WIRELESS IN-EAR HEADPHONES: OnePlus Bullets Wireless 2

Combined Awards With Photography Expert Group
EISA BEST SMARTPHONE. Huawei P30 Pro

IN-CAR ELECTRONICS EXPERT GROUP

EISA IN-CAR HEAD UNIT: KENWOOD DMX8019DABS
EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR: Brax DSP
EISA IN-CAR AMPLIFIER: ESX QE1200.4
EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM: Morel Elate Carbon 603
EISA IN-CAR SUBWOOFER: Ground Zero GZPW 10SQ
EISA IN-CAR SMART UPGRADE: Alpine PWD-X5
EISA IN-CAR DASHCAM: Alpine DVR-F800PRO
EISA IN-CAR HIGH-END COMPONENT: Eton Core S3
EISA IN-CAR INNOVATION: Zapco HDSP-Z16V

www.eisa.eu

Written By
More from Redaksjonen
Send inn til Fotografis Portfoliopris
Fotografis Portfoliopris er nå åpen for innsendelse og i denne fjerde runden vil...
Read More
0 replies on “Årets beste fotoprodukter”