Send inn til Fotografis Portfoliopris

Fra serien "Rakavan" av Dev Dhunsi som vant Fotografis Portfoliopris i 2018. © Dev Dhunsi

Fotografis Portfoliopris er nå åpen for innsendelse og i denne fjerde runden vil vinneren få en utstilling på Nordic Light 2020.

Fotografi ønsker å fremme ny, nordisk fotografi og gjennom Fotografis Portfoliopris dedikerer vi en hel utgave av magasinet til å vise ti serier som bli plukket ut av en ekstern jury. Dette er fjerde året konkurransen arrangeres og så langt har responsen vært svært god og kvaliteten på bidragene øker for hvert år.

I år er prisen et samarbeid med fotofestivalen Nordic Light der vinneren vil få produsert en utstilling med vinnerbidragene, som vil bli viset på festivalen 2020. Vinneren får dekket produksjon av utstillingen, samt festivalpass og to netter på hotell.

En ekstern jury vil plukke ut årets beste portfolioer som vil bli presentert i en spesialutgave av Fotografi. Spesialutgaven kommer ut i november 2019 med de beste bidragene fra konkurransen.

Årets jury består av:

• Susanne Østby Sæther: Fotokurator på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden. Hun har  tidligere vært direktør på Fotogalleriet og kurator på Preus Museum i Horten. Hun har sammen med Avedon Foundation kuratert den store Avedon utstillingen som nå vises på Henie Onstad.
• Jorunn Rike: Ansvarlig for fotobokavdelingen på Tronsmo bokhandel. Jorunn er også fotograf og en ekte fotoboknerd, med ekstremt god teft og kanskje den som har best oversikt over fotobokmarkedet i Norge.
• Dev Dhunsi: Ung og lovende fotograf som gikk ut av Norsk Fotofagskole i 2018 og vant Fotografis Portfoliopris samme år. Tidligere i år mottok han danske Young Talent Award i regi av det danske Nasjonalmuseet  og Carlsbergforndet, og ga også ut fotoboken “Rakavan” på Forlaget Fotografi.

Alle må levere inn portfolioer bestående av 5-15 bilder, samt en prosjektbeskrivelse på 3000 tegn. Konkurransen er åpen for alle med nordisk tilknytning, og vi oppfordrer spesielt studenter og nyutdannede fotografer til å søke!

Regler for Fotografis Portfoliopris

En portfolio skal bestå av 5 til 15 bilder. Sammen med bildene skal det leveres en prosjektbeskrivelse på ca. 3000 tegn samt en kort bio. Hver deltager kan levere opp til 3 ulike portfolioer. Det forutsettes at fotografen eller bidragene har en tilknytning til de nordiske landene.
Konkurransen vil bli juryert én gang i året.

Frist for innlevering: 20. september 2019

Sendes: portfolio@fotografi.no
Spesifikasjoner: Lagre bildene som jpg-filer i beste kvalitet med 300 dpi oppløsning og 30-40cm langs den lengste siden. Bildene som leveres må ha høy nok kvalitet til å kunne brukes til trykk. Filene kan enten legges direkte i mailen eller sendes via Dropbox, Filetransfer eller lignende.

Fotografis Portfoliopris blir til i samarbeid med:

Written By
More from Redaksjonen
Nye Fotografi ute nå!
I årets første nummer av Fotografi presenterer vi et helt nytt design...
Read More
0 replies on “Send inn til Fotografis Portfoliopris”