Nye deltakere i Norwegian Journal of Photography

Norwegian Journal of Photography 2019-2020 © Espen Rasmussen
Norwegian Journal of Photography 2019-2020 © Espen Rasmussen

Norwegian Journal of Photography har plukket ut ni nye deltakere til sin femte runde av mentorprogrammet. Hittil har hele 35 fotografer vært gjennom NJPs program som startet opp i 2011. 

Gjennom mentorprogrammet får deltakerne hjelp til å videreutvikle prosjekter de allerede jobber med, og målet for hver av de fire rundene har vært å skape en bok som viser de beste bildene, i kombinasjon med en sterk fortellerevne innen norsk dokumentarfotografi. Hver runde går over to år og har ni deltakere. NJP gir deltakerne et miljø som oppmuntrer og kritiserer, og som fokuserer på historiefortelling og  bygger bro mellom det mer klassiske reportasjefotografiet og kunstfotografiet.

Nå er altså femte runde i gang, og de ni utvalgte fotografene er alle godt i gang med sine individuelle prosjekter, som de skal arbeide videre med de neste to årene sammen med mentorene Rune Eraker, Laara Matsen og Espen Rasmussen. De ni fotografene er Javad Parsa, Katinka Hustad, Brian Olguin, Nora Savosnick, Sofie Amalie Klougart, Chris Harrison, Christian Belgaux, Geir Moseid og Maria Pasenau.

Arbeidet vil til slutt ende i bokutgivelse, slik som ved de fire tidligere rundene.

www.njp.no

More from Kristin Skåmedal
Hva skal Fotografihuset hete?
Hva skal fotografiets fremtidige storstue hete? Arbeidet med å få Fotografihuset etablert...
Read More
0 replies on “Nye deltakere i Norwegian Journal of Photography”