Bilder av Jorden sett fra rommet påvirket en hel verden på 1960-tallet. Forsiden av Fotografi nr. 11 fra 1968 viste det første fargebildet av jorden som ble fotografert fra en satelitt.
Allerede i 1966 hadde den ubemannede romsonden Lunar Orbiter 1 fotografert Jorden med Månens horisont i “forgrunnen”. Dette bildet var i sorthvitt, mens fargebildet Fotografi presenterte i 1968 var fotografert fra NASAs geostasjonære værsatelitt ATS-3. Et kamera ombord “skannet” jordkloden i 2.400 linjers oppløsning i løpet av 24 minutter. Satelitten var stasjonert over Brasil i 35.700 kilometers høyde og dette bildet ble fanget inn 10. november 1967, bare fem dager etter at satelitten ble skutt opp fra Cape Canaveral i USA. I hovedsak ble satelitten benyttet til å overvåke værsystemer, men det var også en kommunikasjonssatelitt. Den fungerte blant annet som videolink da de første levende bilder ble sendt fra Månens overflate i 1969.
Et av kameraene ombord i ATS-3 ble kalt Multicolor Spin-Scan Cloudcover Camera (MSSCC). Det var utviklet av Dr. Verner E. Suomi ved University of Wisconsin/Madison. Det besto av et kraftig teleskop og tre sensorer, en for hver av hovedfargene rødt, grønt og blått. Innretningen kunne tiltes i små trinn for å skanne jordkloden fra pol til pol, linje for linje, mens dekningen fra øst til vest ble besørget av av satelittens egen rotasjon.
Det var ikke andre måter å hente ned fargebildet på enn å spille det av på en videomonitor. Bildet på monitoren ble avfotografert med Kodak Ektacolor negativ fargefilm i 4×5” planfilmformat og deretter kopiert på Kodak Ektacolor Print Film, som ga et positivt fargebilde på film (lysbilde). Bildet ble vist i Europa på Photokinamessen i 1968 – hvor Fotografi oppdaget det og brukte det til forsiden.
Tre måneder etter at satelitten ble skutt opp, sluttet den blå og den grønne sensoren i kameraet å virke. Fra da av kunne satelitten bare registrere bilder i sorthvitt.