Nikon oppgraderer flaggskipet D4s

Nikon D4s

Nikon lanserte i dag proffkameraet D4S, et nytt 16,2 pikslers flaggskip i FX-format. Samtidig laseres også Nikon Raw developer Pro.

Nikon D4s
Nikon D4s

Fotografi har fått en sniktitt på Nikons nye flaggskip, som på utsiden er lik sin forgjenger D4. På innsiden finner vi dog en rekke forbedringer. D4S skryter av svært høy hastighet, et utvidet ISO-område og en ny EXPEED 4-bildebehandlingsprosessor. Den nye bildebrikken økter ISO-området til 100–25.600 ISO, og kan utvides opp til hele 409.600. I likhet med D4, er D4S konstruert for de mest krevende forhold med et robust værbestandig kamerahus i metall.

Her er forøvrig noen av høydepunktene fra Nikon:

I en verden hvor overføringshastighet har blitt like viktig som megapiksler og ISO-innstillinger, oppfyller D4S kravene på alle fronter. Antall bilder per sekund med følgefokus har økt fra 10 b/s til 11 b/s, og det gjør D4S til det raskeste digitale speilreflekskameraet med autofokus i Nikons historie. Når millisekunder teller, hjelper en lukkerforsinkelse på 42 ms slik at du kan ta bilder øyeblikkelig, mens en helt ny lukker- og speilmekanisme reduserer speilbevegelser og gir et stabilt søkerbilde med minimal mørkleggingstid når du fotograferer i høy hastighet.

Nikon D4s
Nikon D4s

D4S muliggjør film med profesjonell kvalitet i flere bildeformater. Man kan nå gjøre opptak med 50p/60p, og fotografen kan stille inn følsomhet og velge maksimal ISO i M-funksjon samt velge beskjæringsformater, kontrollere elektronisk styrt blenderåpning og justere lukkertid. I tillegg gir Nikon sin 3D-støyreduksjon mindre tilfeldig støy og støyflimmer når du filmer i høye følsomhetsområder.

På samme måte som D4, har D4S tre beskjæringsformater, FX, DX og innebygd beskjæring (ca. 2,7x) samt ukomprimert HDMI-utgang med full oppløsning til eksterne enheter. Du kan ta opp HD-filmer i full oppløsning i kameraet samtidig med en ekstern opptaker via HDMI. Lydopptak er forbedret takket være flere muligheter for lydkontroll, inkludert muligheten til å velge lydfrekvensområde (bredt/stemme), og å redusere vindstøy ved opptak med den innebygde mikrofonen.

Nikons nye Raw Developer Pro er et gratisprogram som på sikt vil erstatte Capture NX 2. RAW-bilder av filtypen NEF eller NRW kan lastes inn i programmet for behandling og justering. Programmet kan brukes til å justere JPEG- og TIFF-filer i tillegg til RAW-bilder. En betaversjon er tilgjengelig kostnadsfritt fra i dag.

Nøkkelfunksjoner:
• Oppgradert bildebrikke i 16.2-MP FX-format: Gir topp bildekvalitet og fleksibilitet ved beskjæring.
• Enestående lysfølsomhet: ISO-område fra 100–25 600 som kan utvides til 409 600, som er det beste i bransjen.
• 11 b/s med AF: 11 b/s i FX-format med AE/AF som er bedre enn D4.
• EXPEED 4: Raskere intern hastighet og forbedret bildebehandling.
• Multi-CAM 3500FX 51-punkts AF-system kan konfigureres i 9-punkts, 21-punkts og 51-punkts Dynamisk AF-område og følsomhet ned til -2 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F).
• Forbedret AF: Revidert lock-on, nye alternativer for AF-funksjonsbegrensninger samt den nye funksjonen for AF-søkefeltgruppe.
• Multiformat D-filmer: Filmer i full HD (1080p) i FX- og DX-format med bildefrekvenser på 60p/50p/30p/ 25p/24p. Kameraet har tre beskjæringsformater FX, DX og innebygd beskjæring (ca. 2,7x) og ren HDMI-utgang. Tilgang til hele ISO-området og kontroll over lukkertid, blenderåpning og lydvolum under filming. Nikons 3D-støyreduksjon reduserer tilfeldig støy, i tillegg har kameraet sofistikerte alternativer for lydkontroll.
• Robust i felten: Værbestandig kamerahus av metall.
• Fast track: Med en gigabit 100/1000TX lokal nettverkstilkobling og RAW S filformat får du lynrask bildeoverføring.
• Kompatibelt med Nikons WT-5 trådløs sender.
• Skjerm med justerbare farger: Antireflekterende 8 cm (3,2 tommer), 921 000-punkts LCD-skjerm med mulighet til å justere fargebalanse og lysstyrke i alle retninger.
• Rask og pålitelig lukker: Kevlar/karbonfiber-kompositt lukkerenhet med 42 ms lukkerforsinkelse, testet til 400 000 eksponeringer med en maksimal lukkertid på 1/8000 til 30 s og med blitssynkronisering på opptil 1/250 sek. En ny lukker- og speilmekanisme gir et stabilt søkerbilde med minimal mørkleggingstid ved høyhastighetsopptak.
• Lysmåling med punktbasert hvitbalanse: Fanger enkelt inn manuelle forvalgte data for hvitbalanse basert på et spesifikt område i bildet: Størrelsen av området kan beholdes selv når bildet forstørres, og påfølgende datainnhenting er mulig.
• Batteri EL-18a med høy kapasitet: Kompakt og lett litium-ion oppladbart batteri med en kapasitet på 2 500 mAh (10,8 V).
• Lagringsmedia: To kortspor – ett for høyhastighets CF (UDMA 7)-kort og ett for høyhastighets XQD-kort med stor kapasitet.

Nikon D4S er tilgjengelig fra 6. mars og har en veiledende pris på 55.390,-.

www.nikon.no

Tags from the story
,
Written By
More from Redaksjonen
Roste Baard Lunde
Morten M. Løberg fremhevet fotograf Baard Lunde da han åpnet Fotografiets dag...
Read More
0 replies on “Nikon oppgraderer flaggskipet D4s”