Massimo Leardini på Galleri Balder

Italienske Massimo Leardini kom til Norge på 80-tallet og startet sin fotokarriere her. Siden da har han jobbet med både redaksjonelle og personlige prosjekter. Nå viser han prosjektet “Iselin” på Galleri Balder.

Massimo har tidligere utgitt syv fotobøker: Scandinavia, Catarsi, Neg, Victoria, I Live Among the things, El Tango es Buenos Aires og Vol 1. Hos Galleri Balder viser han nå prosjektet “Iselin” hvor han presenterer sitt samarbeid med den internasjonalt anerkjente modellen Iselin Steiro. I prosjektet fanger han menneskekroppen i det skandinaviske landskapet, i et uttrykk som kan sies å ha blitt hans kjennemerke. Denne serien har blitt til over de to siste årene, selv om Massimo Leardini har kjent og fotografert Iselin betydelig lenger enn som så. I forbindelse med utstillingen publiseres også en fotobok med samme navn som utgis på forlaget Edition du Lic.

Madelene Schultz skriver i forordet til boka: – Hvordan skal man kunne ta bilder av nakne kvinner i en post #metoo-tid?  Eller kanskje er heller spørsmålet: Hvorfor skal man gjøre det? Kvinner seksualiseres fordi de har sine kropper, drepes fordi de er sine kropper, men kroppene deres gir også liv.  Sånn som Iselin Steiros kropp har gjort underveis i tiden som har gått fra Massimo Leardini først begynte å fotografere til dette prosjektet for 2 år siden. På den måten er kvinner nære naturen, men også nære menn i den gjensidige avhengigheten av livet. Bildene i dette prosjektet er ikke bilder av en naken kvinne slik hun ofte blir forklart idag: som seksualisert, med et blikk fra et menneske på en menneskekropp med og i naturen.

I et intervju her i Fotografi utdyper fotografen om sitt forhold til kropp og natur: – Jeg har alltid vært opptatt av det skulpturelle men opplever nok at jeg etter hvert har blitt mer eksperimentell og søkende i mitt uttrykk. Tidligere har jeg nok vært litt mer repeterende i mitt arbeid, men nå synes jeg at jeg har vært gjennom en prosess hvor jeg har utviklet et ærligere uttrykk. I tillegg har det å bosette seg her i Norge, med hele Nordmarka rett utenfor døren, påvirket mitt fotografi i stor grad. Kropp og natur går i hverandre, og jeg behandler begge deler på samme måte. Det handler om lys, struktur – og den råskapen som finnes naturen.

Utstillingen åpner på Galleri Balder fredag 17. august klokken 18.00.

www.galleribalder.com

Written By
More from Pål Otnes
3 på rad: Helgens tips
Endelig er det premiære på filmen om Sebastiao Salgado, Jordens salt, og samme helg er det...
Read More
0 replies on “Massimo Leardini på Galleri Balder”