Bence Mate kåret til EISA Maestro 2018

Alone © Bence Mate

Fotografi er medlem av EISA som hvert år arrangerer den internasjonale fotokonkurransen EISA Maestro. Bence Mate fra Ungarn er årets vinner med en original og fargesterk naturserie.

Dyrelivsfotograf Bence Mate ble født i Ungarn i 1985. I 2010 vant han den prestisjefylte prisen BBC Wildlife Photography of the Year i London. Han er den mest premierte fotografen i konkurransens 53-årige historie, og den eneste som har vunnet førsteprisen i både ungdoms- og voksenkategorier. I 2005 revolusjonerte han fotoskjul med å benytte enveisglass, en teknikk som senere har blitt utbredt andre steder. Siden 2008 har han designet fotoskjul som benyttes over hele verden, fra Europa til Sør-Afrika og Sør-Amerika.

«Et godt dyrelivsfotografi er teknisk perfekt, innovativt og lar seg ikke repetere. Det bør være en genuin representasjon av hva som hendte, og dyr må kunne bevege seg fritt rundt. Selv om Photoshop kan benyttes til å forbedre et bilde, bør det eneste målet for etterbehandlingen være å gjengi virkeligheten så nøyaktig som mulig.»

www.bencemateshides.com

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Fotografi #7 ute nå
I Fotografi #7 ser vi på året som har gått med fotografer og prosjekter...
Read More
0 replies on “Bence Mate kåret til EISA Maestro 2018”