Bredt fokus på Norsk Naturfotofestival

Karl Ammann, Photographers Agaist Wildlife Crime™

8. til 10. mars er det igjen tid for Norsk Naturfotofestival på Ski, med blant andre Jo-Anne McArthur, Erik Johansson og Jasper Doest på programmet.

– Målet er skyhøyt; vi vil simpelthen arrangere den beste festivalen innen sin sjanger i Europa, sier initiativtaker og daglig leder av festivalen, Magnus Reneflot. – Vi ønsker at den skal bli en arena hvor vi kan la oss bevege, hente inspirasjon og bygge nettverk til beste for oss selv og for naturen. Samtidig vil vi styrke naturfotografi som egen uttrykksform.

Programmet består av foredrag, bildevisninger, utstillinger, workshops og en egen fotomesse, og festivalen ønsker å gi tilskuerne forskjellige opplevelser, fra de estetiske inntrykkene og til de personlige fortellingene. Programkomiteen er ledet av den kjente fotografen Pål Hermansen:  

– Norsk Naturfotofestival skiller seg fra alle andre naturfotofestivaler ved at den i sterk grad fokuserer på stor bredde i det fotografiske uttrykket. Vårt varemerke er også å vise kunstfotografi og eksperimentell fotografi med utgangspunkt i natur, forteller Hermansen.

© Jasper Doest

Festivalen er den første i Norge som viser den internasjonale utstillingen til sammenslutningen Photographers against Wildlife Crime. Dette er fotografer som har alle har vunnet prestisjetunge konkurranser, og som jevnlig blir publisert verden over. I dette prosjektet har de dokumenter krypskyting, mishandling av dyr i fangenskap, dårlig dyrevelferd og illegal handel med utrydningstruede dyr og produkter fra sårbare og utrydningstruede arter. To av ildsjelene i prosjektet, Britta Jaschinski og Keith Wilson, kommer for å holde et foredrag om gruppens arbeid.

– Vi forsøker dessuten hele tiden å utvikle festivalen videre, nytt av året er blant annet at vi viser flere og bedre utstillinger enn noen sinne. En stor utendørsutstilling kommer vises ved Rådhusteateret, med bilder fra alle foredragsholderne. Programoppsettet endres noe ved at vi får forelesninger av mer varierende lengde, blant annet blir det plass til mer kortvarige innslag av unge, engasjerte talenter som Simon Johnsen, Knut Erik Alnes og Jonathan Stenvall, avslutter Hermansen.  

© Erik Johansson

Følgende fotografer er klare til Norsk NaturfotoFestival 8.-10. mars: Ole Jørgen Liodden, Knut-Sverre Horn, Jasper Doest, Espen Rekdal, Øyvind Antonsen, Cindy Jeannon, Hans Strand, Simon Johnsen, Guttorm Næss, Pål Hermansen, Per Flakstad, Bård Løken, Trym Ivar Bergsmo, Mats Andersson, Knut Erik Alnes, Erik Johansson, Jo-Anne McArthur, Arnfinn Johansen, Peter Gerdehag, Jonathan Stenvall og Jørn Bøhmner Olsen.

www.nnff.no

Written By
More from Pål Otnes
Ny PowerShot G1x mark II og S200 fra Canon
Det er stadig slipp på nye kameramodeller, og nå er det Canon...
Read More
0 replies on “Bredt fokus på Norsk Naturfotofestival”