Astrid Gjersøe Skotterød til topps hos Cyan

Fv35 Hordaland © Astrid Gjersøe Skåtterød

I helgen gikk Cyans stipendustilling av stabelen med utstilling og prisutdeling. Og årets gjeveste stipend gikk til Asrid Gjersøe Skotterød.

Cyans stipendutstilling har fått fotfeste som en åpen arena i hovedstaden for unge og nyetablerte fotografer. Utstillingen danner grunnlag for tildeling av en rekke priser og stipender, hvorav flere priser bestemmes av publikum selv. Men det er kun utstillingsprisen som velges ut av en fagjury, og vinneren får foruten heder og ære en separatutstilling på Cyan. I år falt valget på Astrid Gjersøe Skåtterød for et subtilt prosjekt om noe vi alle tar for gitt.

– Vi ser stort potensiale i fotografens arbeid, forteller juryformann Andrea Gamst. – Hennes deltakende verk og serien det representerer viser fotografens forståelse for det å skape en fullstendig serie og for fotografiets rolle i å visualisere ideen rundt prosjektet hun har skapt. Fotografen har kastet lys over noe vi ikke vanligvis legger merke til i våre travle liv, noe som er så viktig men som gjerne blir tatt for gitt og forsvinner hen i kulissene, nemlig elektrisitet. Dette er en spennende start for fotografen og vi er spente på å se hennes utvikling videre.

Skåtterød har studert fotografi i Trondheim på Norges Kreative Fagskole og tok Bachelor (hons) Photography på University of Hertfordshire i England i 2014. Da hun kom hjem fra England begynte hun som assist hos Dag Alveng, men i dag jobber hun som frilansfotograf og bruker også tid på egne kunstprosjekter.

– Det var helt fantastisk å vinne utstillingsstipendet med prosjektet mitt ”Dagslys”, forteller hun. – Dette er et prosjekt jeg har jobbet med siden 2014, da jeg bodde i England, men det er først nå jeg har fått en bekreftelse av arbeidet mitt i form av denne prisen. ”Dagslys” er en studie i menneskelig atferd hvor jeg har fotografert lamper i både England, Sverige og Norge. De forteller oss noe om det sterke avhengighetsforholdet vi har til elektrisitet, som vi bruker det til og med når det er helt unødvendig. Bildet ”Fv35 Hordaland” er tatt i Etne i 2014. Jeg vil si takk til både fagjury for at de valgte dette bildet og Cyan Studio for å ha meg med i årets Stipendutstilling, avslutter vinneren.

Forøvrig ble følgende priser delt ut i helgen:

• Festivalstipendet ble delt ut av deltakerjuryen og gitt til Sissel Annett Myklebust for bildet “Claire next to the car in Brooklyn”
• Kuratorstipendet ble delt ut av gjestekurator Amaia Jensen og gitt til Helene Bosdal med bildet “Unquiet Void”
• Publikumsprisen ble delt ut til den som fikk flest stemmer av publikum og gitt til Michael Schult Ulriksen for bildet “Mitt helvete”
• Utdanningsstipendet ble delt ut av deltakerjuryen og gitt til Stine Loe Jensen for bildet “Return to Self”
• Utstyrsstipendet ble delt ut av deltakerjuryen og gitt til Katrine Gade for bildet “Kine, Huk”
• Analogstipendet ble delt ut av deltakerjuryen og gitt til Odd Geir Sæther, for bildet “Through a glass, clearly #14”

www.cyanstudio.no

Written By
More from Pål Otnes
Flere norske fotografer til topps i årets IPA
IPA er en internasjonal fotokonkurranse som tiltrekker seg tusenvis av bidrag hvert...
Read More
0 replies on “Astrid Gjersøe Skotterød til topps hos Cyan”