Kyrre Lien på Forbes’ entreprenør-liste

Donetsk © Kyrre Lien

For andre gang publiserer business-tidsskriftet Forbes en liste over Europas 300 mest innflytelsesrike unge entreprenører. I år finner vi den norske pressefotografen Kyrre Lien i kategorien “Media”.

Kyrre Lien har tidligere gjort seg bemerket blant annet som vinner av pressefotografenes Årets Bilde-konkurranse i 2014 der det var hans serie fra Gaza som hentet hjem gullmedaljen. Lien tilhører en ny bølge fotojournalister som har en multimedial måte å jobbe på, hvor både tekst, stills og video spiller en viktig rolle. Han har fått mye oppmerksomhet rundt videodokumentarer som “Nettkrigerne”, som han gjorde i samarbeid med VG-redaksjonen, og saken om kreftsyke Alkeo, som ble kåret til årets beste nyhetsvideo i 2015.

– Slik mediehverdagen er i dag må man kan kunne forstå ulike medier, forteller Kyrre Lien til fotografi.no. – Man må vite når det passer best med video og når det passer best med bilde. Jeg tror at når man er yngre så er man vant til å konsumere media i forskjellige kanaler og det gjør kanskje at viljen til å pushe grenser og prøve nye utrykk er litt større. Det er utrolig spennende at vi lever i en mediehverdag der ingenting er gitt, og det et er nettopp dette som er så kult; at man står fritt til å velge fortellerteknikk og at det finnes så mange tilgjengelige verkøy.

– At du fikk denne utmerkelsen betyr at du selv har skåret gjennom mediestøyen. Er man avhengig av å jobbe multimedialt i dag for å nå gjennom til publikum?

– Det er så mange nyhetssaker som deles hele tiden så jeg tror absolutt at man må utnytte de kanalene som er tilgjengelig for å kunne nå gjennom. Men de gode sakene handler nok fortsatt om å vinkle saken riktig og å engasjere seg på en annen måte enn man kanskje gjorde før.

– Hva innebærer denne utmerkelsen for deg?

– I første omgang er det nok mest en gjev tittel. Men jeg har en tendens til å ha sterke meninger så dette gir meg kanskje litt mer pondus når jeg uttaler seg om visse saker. Jeg må innrømme at jeg ikke har fått sett på Forbes-listen selv da jeg nettopp kom hjem fra reise. Men det skal det være en samling i Tel Aviv hvor alle på listen møtes og jeg håper at det blir noen nye kontakter og interessante samtaler der, avsutter Lien.

www.kyrrelien.com

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
Workshop i multimedia storytelling med Bob Sacha
Bob Sacha har jobbet med Mediastorm, National Geographics, og Life Magazine. I...
Read More
0 replies on “Kyrre Lien på Forbes’ entreprenør-liste”