Norsk Naturfotofestival til helgen

Evgenia Arbugaeva. Fra serien Tiksi

Førstkommende helg er det klart for Norsk Naturfotofestival på Ski. Festivalen feirer i år femårs-jubileum og kan skilte med et variert program med både norske og internasjonale naturfotografer.

Av årets navn som kommer til festivalen er blant andre den russiske fotografen Evgenia Arbugaeva. Hun er kanskje mest kjent for sitt prosjekt om Tiksi, byen der hun vokste opp.

– Jeg er interessert i det mystiske og det vakre i menneskers historie, og målet mitt er å formidle det i en form som ligger og vipper på kanten mellom virkelighet og drøm, sier Arbugaeva om sin måte å arbeide på.

Foto: Carsten Peter

Til festivalen kommer også National Geographic-fotografen Carsten Peter fra Tyskland. Han er særlig kjent for sin utforskning av vulkaner og grotter.

Flere internasjonalt premierte norske naturfotografer vil være tilstede, som en av veteranene i det norske naturfotomiljøet, Dag Røttereng. Erlend Haarberg vil sammen med sin kone Orsolya vise bilder og snakke om deres store prosjekt fra Laponia, et av de minst tilgjengelig villmarksområdene i Skandinavia. Han vil også holde et eget foredrag om sitt mangeårige prosjekt hvor han har fotografert harer.

Av andre fotografer som kommer til festivalen er nederlandske Theo Bosboom, Wenche Dahle, Ivar Bjørdalsbakke, danske Morten Hilmer, initiativtaker og festivalleder Magnus Reneflot samt Ulf Myrvold fra NRK.

– Norsk NaturfotoFestival er et viktig treffpunkt hvor fotografer kan hente inspirasjon, vise frem sine arbeider og formidle sine budskap til et større publikum, forteller festivalleder Magnus Reneflot til Fotografi. – Jeg mener at vi som naturfotografer bør kjenne oss forpliktet til å øke den generelle naturinteressen og inspirere folk til å kjenne naturen på pulsen. Presentasjonene på festivalen er valgt ut med omhu. Vi vil bidra til å endre den noe fastlåste oppfatningen som mange har, at naturfoto for det meste handler om nærbilder av fugler, dyr og elg i solnedgang.

I tillegg til foredrag i Rådhusteatret i Ski, byr festivalen på flere utstillinger rundt om i Ski, stor fotomesse på Thon Hotel og på lørdag vil det være fotosprint hvor alle som ønsker kan være med og konkurrere med egne bilder.

www.nnff.no

 

More from Kristin Skåmedal
Jarle H. Moe vant første runde av Leserbildet
Jarle H. Moe vant årets første runde av Leserbildet med et bilde...
Read More
0 replies on “Norsk Naturfotofestival til helgen”