Nye Leica M9-P – verdens dyreste småbildekamera

Leica lanserer i kveld sin nye toppmodell M9-P. Dette er en ny versjon av verdens minste digitale fullformatskamera. Teknologisk er det samme kamera som Leica M9, men denne M-modellen er utviklet spesielt for å tilfredsstille behovene til profesjonelle fotografer.

Leica M9-P har ripebestandig safirglass som sikrer LCD-skjermen mot slitasje. Dette materialet er så hardt at det kun kan bearbeides med diamantkutteverktøy, og det står imot slitasje gjennom mange års bruk. Takket være antirefleksbehandling på begge sider, er skjermvisningen på M9-P mye bedre under vanskelige lysforhold.

Det nye læret som dekker kamerahuset er meget motstandsdyktig for slitasje. Det har i tillegg en struktur som gir bedre håndgrep. Det betyr at det føles tryggere å holde M9-P i hånden, og det understreker samtidig den enkle betjeningen av Leica M-kameraene.

Et annet trekk ved Leica M9-P er den minimalistiske stilen som kun fokuserer på det helt nødvendige. Mange profesjonelle fotografer klistrer over den røde Leica-logoen for å gjøre kameraet så usynlig som mulig. På grunn av dette er den typiske røde prikken og M9-skriften på fronten av M9-P utelatt. I stedet er logoen gravert på toppdekselet i klassisk stil.

Leica M9-P er tilgjengelig i to forskjellige utgaver, en i sort og en i tradisjonell sølvkrom, hos autoriserte Leica M-forhandlere i løpet av juli 2011. Veiledende utsalgspris: kr. 52.000 inkl. mva.

Et oppgraderingsprogram fra Leica M9 til Leica M9P vil være tilgjenglig fra oktober 2011.

Leica M-systemet ble introdusert i 1954.  Rammesøkeren viser bildet samtidig som fotografen har oversikt over hva som foregår utenfor bilderammen. Dette gjør at fotografen kan forutse det avgjørende øyeblikket og fange det presist og diskret.

Leica M er robust og slitesterkt. Materialene er av høyeste kvalitet, og alle kameraene har vært gjennom en manuell produksjonsprosess. Dette sikrer at M-kameraene fungerer pålitelig i mange tiår framover. M-kameraene har også full systemkompatibilitet. Nesten alle objektivene i Leica M-serien fra 1954 kan fremdeles benyttes på de nyeste M-kameraene – en viktig faktor i den varige verdien av M-serien. De tekniske spesifikasjonene på Leica M9-P er identiske med M9.

Ny vidvinkel.

I tillegg presenterer Leica et nytt objektiv til Leica M-systemet: Leica Super-Elmar-M 21mm/f.3,4 ASPH. Dette er et vidvinkelobjektiv med meget høy bildekvalitet som utvider utvalget med kompakte M-objektiver.

Objektivet utmerker seg med den beste optiske gjengivelse for briljant fotografering. Den ekstreme kompaktheten understreker fordelene med Leica M-systemet. Objektivet gir en brennvidde som tilsvarer 28mm på Leica M8- og M8.2-modellene. Leica Super-Elmar-M 21mm /f.3,4 ASPH blir derfor et praktisk standard vidvinkelobjektiv for Leica M8-kameraene.

Historisk er Leica Super-Elmar-M 21mm /f.3,4 ASPH et objektiv som følger opp legendariske Super-Angulon 21mm /f3,4. Dette objektivet ble produsert fra 1963 til 1980 og er fremdeles et populært objektiv. Super-Angulon 21mm /f3,4. utmerket seg med sin kompakthet og ypperlige bildekvalitet.

Det blir lagt ut programvareoppdateringer for Leica M8, Leica M8.2 og Leica M9 som sikrer optimal bruk av Leica Super-Elmar-M 21mm /f.3,4 ASPH.

Objektivet blir tilgjengelig hos autoriserte Leica M-forhandlere i løpet av juli 2011. Veiledende utsalgspris: kr. 20.000 inkl. mva.

Leica M9-P sort
Super Elmar M 21mm-f3.4
Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Sally Mann allerede utsolgt
Sally Mann kommer til Litteraturhuset i Oslo søndag 3. juni i regi...
Read More
0 replies on “Nye Leica M9-P – verdens dyreste småbildekamera”