Så er det offisielt, Nordic Light får en halv million over statsbudsjettet. Det hjelper godt den dagens det skal utpekes en knutepunktfestival for fotografi.
Knutepunktstatus betyr i korttekst at festivalen fra statlig hold blir betraktet som den viktigste innen sitt kunstfelt.
Festivalledelsen har sendt ut følgende pressemelding i anledning tildeling av driftstilskudd over statsbudsjettet:
Nordic Light International Festival of Photography har fått tildelt en plass på statsbudsjettet fra 2011. Dette er en gledelig utvikling for denne festivalen og ringvirkningene er store. Nå har fotografi fått et løft inn i norsk kultur og dette er en anerkjennelse for alle som jobber med fotografi i Norge og vil styrke norsk fotografi internasjonalt. Dette er et godt steg videre i målsettingen om å bli et av de viktigste møtestedene for fotografi i Europa.
Anne Lise Flavik, direktør for Nordic Light International Festival of Photography, roser statssekretær Lubna Jeffery Fjell ved kulturminister Anniken Huitfeldt sitt kontor for å tørre å sette søkelyset på fotografi. Det viser seg at Nordic Light har mange gode støttespillere somm har lagt sin energi i å bringe dette frem, og leder av stortingests kulturkomité Gunn Karin Gjul, stortingspolitiker Else May Botten og resten av Mørebenken, politikerne i Møre og Romsdal fylke og ordfører Per Kristian Øyen i Kristiansund kommune har målrettet jobbet mot dette målet. Det er en ubeskrivelig glede å bli akseptert, og ikke minst for Kristiansund som er helt perfekt for dette eventet.
Å få tildelt et statlig beløp på 500 000 kroner forplikter kommunen og fylket til å bidra med ca ytterlige kr. 200 000 og dette gir festivalen et forutsigbar økonomisk grunnlag i 2011. Samtidig gjør Flavik det klart at det må mye mer til for å få endene til å møtes og det er helt nødvendig å ta vare på gamle, samt finne nye store støttespillere lokalt og nasjonalt. I 2011 starter Nordic Light International Festival of Phtography på 3. mai og varer til 7. mai. Utstillingene skal fortsette til 15. mai 2011.
Foruten flaggskipet som er festivalen, bygges det opp et workshop-senter som hovedsakelig skal drives hver høst, og med noen spesialworkshops i juni som blant annet Havørnfotografering på Smøla. Her tilbyr vi analoge mørkeromsworkshops i flere trinn, portrettfotografering, naturfotografering og mye mer.
At fotografiet har fått denne anerkjennelsen betyr veldig mye for alle som jobber med fotografi. Samtidig gir dette Norge et stort løft.