Fotografi #5 2022 ute nå

I årets femte utgave av Fotografi har vi møtt Hans Gedda som er aktuell med en stor utstilling på Fotografiska i Stocholm. Gjennom en lang karriere har hans fotografi vokst til en omfattende samling med både stillife, naturbilder – og ikke minst en samling portretter av noen av verdens mest kjente personligheterer. Tross en omfattende produksjon har han aldri vært opptatt av å jobbe med prosjekter. Møt denne unike fotografen og les historien bak noen av hans mest ikoniske portretter.

Helene Schmitz som er nå å se på fotofestivalen Oslo negativ. Med sine maleriske landskapsbilder i analogt storformat har hun blitt en av Sveriges mest anerkjente kunstfotografer. Hun har også gitt ut en rekke prisbelønte fotobøker og hatt utstillinger over hele verden. Prosjektet hun viser nå er «Thinking Like a Mountain», som gir oss et innblikk i en natur med varierende avtrykk skap av menneskelig aktivitet.

Du kan også møte Hedevig Anker som er aktuell som en del av utstillingen «Åpne dører» i Dronning Sonjas KunstStall i Oslo. På oppdrag fra Dronning Sonja har Anker fotografert i den nyrestaurerte Bygdø Kongsgård – dørene i Kongsgården helt spesifikt. Vi møtte henne for en prat om hennes kunstnerskap og tanker om fotografiet.

Vi har også tatt en prat med Gjert Rognli om hans prosjekt «What nature knows – Dan maid luondu diehtá». Rognli kommer fra en sjøsamisk bygd i Kåfjord i Troms og har vokst opp med en sterk tilknytning til naturen. Ting som tro og overtro var veldig til stede i oppveksten, og denne immaterielle kulturarven utforsker han i mye av sitt arbeide.

I tema-spalten i denne utgaven av Fotografi er temaet «En verden i endring» og her deler tre fotografer sine tanker om det å jobbe med temaer som har stor innflytelse på den verdenen vi lever i. Fotografene du kan møte er Heidi Morstang, Antonio Aragon og Christian Houge.

I tillegg kan du lese våre faste spalter:

• Mitt Utstyr: I denne utgaven er det Roger Brendhagen som viser oss hva han har i kamerabagen
• Profil: Vi presenterer Kristin Skåmedal som reflekterer over sitt forhold til fotografiet
• Klassikeren: Vi viser fotografier fra Fridtjof Nansen som nå vises på Nobels Fredssenter
• Norges Fotografforbund: Møt fotograf Pål M. Laukli
• Fotobøker: Kjetil Røed har sett på noen av bøkene som ble presentert på Fotobokfestival Oslo
• Lesernes portfolio: Stine Lexberg viser bilder fra serien «1,5 grader»
• Mitt viktigste bilde: 
Lars Dareberg deler et fotografi som har en spesiell personlig betydning
• Ti spørsmål: Denne gangen er det Helge Skodvin som har mottatt stafett-pinnen
• EISA-awards: Fotografi er medlem av EISA som kårer årets beste fotoprodukter

Forøvrig finner du som vanlig nyheter og annet småstoff i bladet. Er du ikke allerede abonnent kan du bestille abonnement her.

Written By
More from Redaksjonen
Portfolio: Eirik Brekke
Hardangervidda er langt mer eksotisk enn vi tror, mener Eirik Brekke. I...
Read More
0 replies on “Fotografi #5 2022 ute nå”