Fotografi 2022 #1 ute nå

Cover Fotografi 2022 #1

Januar/februar-utgaven av Fotografi ute nå!

I årets første utgave av Fotografi kan du lese om Jamie Hawkesworth som besøkte Nordic Light i høst, hvor han presenterte sin nye bok «The British Isles». Hawkesworth jobber kommersielt med portretter og mote for verdens fremste magasiner. Parallelt har han gjort seg bemerket med egne prosjekter som så langt har resultert i tre bokutgivelser. I fjor kom hans foreløpig siste bok ut. Vi tok en prat med fotografen om hans arbeid og nye utgivelse.

Du kan også møte Tesla Severin, en svensk interiørarkitekt og kolorist som også bruker fotografiet i sitt arbeid. Etter å ha jobbet noen år i et arkitektkontor var hun lei den moderne skandinaviske smaken, og alle de rike kundene som ville ha hvitt, beige og grått. Hun sa opp jobben og begynte for seg selv, i en verden full av farger.  Møt en fotograf som er så langt fra den skandinaviske minimalismen som man kan komme.

Vi har også møtt Jonas Bjerre-Poulsen som med enkle former og klassisk komposisjon formidler et nesten minimalistisk fotografi. Bjerre-Poulsen er til daglig arkitekt, men som designer, arkitekt og fotograf følger han de samme prinsippene. Han går gjerne tilbake til den puritanske skandinaviske bondetradisjonen for å finne sitt uttrykk. 

I tema-spalten i denne utgaven av Fotografi har vi også sett på arkitektur, og invitert Åke E:son Lindman, Kim Høltermand og Jiri Havran til å dele noen tanker og fotografier fra sitt eget arbeid med arkitekturfotografi.

I tillegg kan du lese våre faste spalter:

• Mitt Utstyr: I denne utgaven er det Hilde Honerud som viser hva hun har i kamerabagen
• Profil: Vi har møtt Jonas Bendiksen som er har fått mye oppmerksomhet i kjølvannet av boken «The Book of Veles»
• Klassikeren: Vi viser fotografier fra Marie Høeg, en av de norske, kvinnelige fotopionerene
• Norges Fotografforbund: NFF presenterer fotograf Liv-Unni Tveitane
• Fotobøker: Vi har tatt en prat med Freddy Denaës som står bak forlaget Editions de l’oeil
• Mitt viktigste bilde: Damian Heinisch deler et fotografi som har en spesiell personlig betydning
• Ti spørsmål: Denne gangen er det Giulia Mangione som har mottatt stafett-pinnen

Forøvrig finner du som vanlig nyheter og annet småstoff i bladet. Er du ikke allerede abonnent kan du bestille abonnement her.

Tags from the story
,
Written By
More from Redaksjonen
Ny utgave av Fotografi ute nå
I årets tredje utgave av Fotografi kan du lese om fotograf, danser...
Read More
0 replies on “Fotografi 2022 #1 ute nå”