Felix Falck-Næss vinner av Fotografis Portfoliopris 2020

Felix Falck-Næss gikk til topps i årets utgave av Fotografis Portfoliopris med serien “Hunting high and low”. I år fikk juryen godt over 100 serier å gå igjennom, med stort spenn i tematikk og uttrykk.

Fotografis portfoliopris ble i år arrangert for femte gang og markerer et aldri så lite jubileum. Prosjektet har utviklet seg til å bli en viktig satsning og kanal inn mot fotomiljøet i Norge, der ikke minst unge og ukjente navn dukker opp og får mulighet til å etablere en viktig plattform for veien videre. 

Felix Falck-Næss Foto: Pål Otnes

I førstkommende utgave av Fotografi får du møte årets vinner Felix Falck-Næss og de fire andre utvalgte fotografene som kom nærmest i Fotografi’s Portfoliopris 2020: Malene Kristopine Økland, Sunniva Hestenes, Henriette Sabroe-Ebbesen og Sarah Fjørtoft, fem fotografer vi håper å høre mer fra i årene som kommer. 

Årets jury besto av Ellen Gossner, fotograf og høyskolelektor ved OsloMet, Rasmus Vasli, fotograf og innehaver av galleriet Vasli Sousa, fotograf og bilderedaktør i Fotografi Massimo Leardini og fjorårets vinner Emil Kjærnli. Juryen uttaler om årets vinnerbidrag: 

– Det er flere grunner til at denne bildeserien skilte seg ut blant alle de innsendte bidragene og er en klar og tydelig vinner for samtlige i juryen. Hvert enkelt fotografi vekker interesse, forteller hver sin historie, og de er alle veldig godt fotografert. Et par av bildene er ekstremt sterke og «sitter i» lenge. 

Gjennom de neste fem ukene vil vi også presentere hver av de utvalgte fotografene her på fotografi.no, og først ut er vinneren Felix Falck-Næss som vi publiserer førstkommende fredag.

Written By
More from Redaksjonen
OSL Contemporary viser Tom Sandberg
Tom Sandberg gikk bort 5. februar i år men var selv med...
Read More
0 replies on “Felix Falck-Næss vinner av Fotografis Portfoliopris 2020”