En by full av fotografi

I november vises rundt 20 fotoutstillinger i Paris, i tillegg til Paris Photo. Vi gir deg fullstendig liste over alle utstillingene. De aller fleste vises til over nyttår, så det er rik anledning til å ta seg en studietur til Paris.

André Kertészs "Distortion"-serie kan du se på Jeu de Paume ved Place de la Concorde fram til februar.

Paris Photo har drøyt ti år gammel, fotografiets måned enda yngre. Fotografiets måned i Paris har utviklet seg etter hvert som Paris Photo har vokst seg større, med ledende museer som Jeu de Paume og Musée de l´Orangerie i spissen. I år viser en stor utstilling av André Kertésc (til 6. februar neste å) mens Musée de l´Orangerie viser Heinrich Kuhn til 23. januar.

Variasjonen er stor. Musée Cernuschi viser bilder fra fotoarkivet til den franske skolen for afrikanske studier, mens Fondation Henri Cartier-Bresson viser “Variations” med Harry Callahan. Magnm Gallery viser Raymond Depardon, og Musée d´Art moderne de la Ville de Paris har Larry Clark på programmet til 2. januar.

Du finner komplett liste over alle fotografene/utstillingene, med adresser og kart, her.

Sosialt treffsted

Paris Photo har blitt et internasjonalt møtested for fotografer og fotointeresserte. I år traff vi blant annet Georgia Fiorio og Arno Minkkinen som tidlgere har besøkt Nordic Light. Den norgesaktuelle franske fotografen William Ropp var der og Fotografi-aktuelle Vee Speers, som både blir bredt presentert i Fotografi nr. 7 og som kommer til Nordic Light neste år. Både Peus museum, Nordic Light og Fotografi var på årets Paris Photo, pluss anslagsvis mellom 50.000 og 100.000 besøkende. Stadig flere norske fotografer og fotointeresserte tar turen til Paris Photo i november hvert år.

More from Morten M. Løberg
Tidligere ansatte hedrer Leif Preus
Leif Preus er død. En ruvende skikkelse er gått ut av tiden....
Read More
0 replies on “En by full av fotografi”