Eisa-awards 2021-2022

Fotografi er medlem av EISA som er en internasjonal sammenslutning av tidsskrifter innen lyd og bildeprodukter. Hvert år kårer vi de beste produktene på markedet, og her presenterer vi vinnerne innen fotografi-kategorien for 2021/2022.

EISA CAMERA OF THE YEAR 2021-2022
Sony Alpha 1

Med Sony Alpha 1 trenger ikke fotografer lenger velge mellom høy oppløsning og høy hastighet. For dette kameraet leverer bilder på 50 millioner piksler opp til 30 bps med uavbrutt elektronisk søkerbilde uten blackout, takket være den unike fullformat Exmor RS CMOS-brikken med integrert minne og en kraftig BIONZ XR-prosessor. Bildebrikkens raske utlesningshastighet muliggjør eksakt fokussporing og eksponering på full hastighet, mens det avanserte lukkersystemet tillater blitzsynkronisering opp til 1/400 sek, og elektronisk lukker opp til 1/200 sek. For filmfotografer byr Alpha 1 på opp til 8K (7680×4320) 30p videoopptak. Dette er virkelig det ene kameraet som har alt.

EISA BEST BUY CAMERA (APS-C) 2021-2022
Fujifilm X-S10

Fujifilm X-S10 er et lett og kompakt speilløst kamera som er lett å bruke og spekket med kreative innstillinger. Kameraets bildebrikke leverer bilder med 26 millioner piksler, 4K video ved 30 bps, og et følsomhetsområde fra ISO 160 til 12.800. Det hurtige og følsomme autofokussystemet er pålitelig og nøyaktig også i svakt lys. X-S10 har innebygd bildestabilisator (IBIS) som sikrer skarpe bilder ved å redusere kamerabevegelse langs fem akser. I tillegg synkroniserer kameraets interne stabilisering med optisk stabiliserte X-mount-objektiver for enda bedre resultater. Alt i alt er Fujifilm X-S10 et fremragende kamera til en gunstig pris.

EISA BEST BUY CAMERA (FULL FRAME) 2021-2022
Nikon Z 5

Nikon Z 5 er et kompakt og lett kamera utstyrt med en 24,3 millioner piksler fullformat bildebrikke montert på et mekanisk stabiliseringssystem. Det er svært innbydende å bruke takket være et stort grep, en joystick for raskt å velge innstillinger, en berøringsskjerm og en skarp 3,6 millioner punkter elektronisk søker. Med følsomhet opp til ISO 51.200 kan Nikon Z 5 fortsette å ta bilder i vanskelig lys. Kameraets 273-punkt autofokussystem er svært effektivt og identifiserer automatisk menneskeansikter og øyne, men også noen husdyr. Kameraet kan også ta opp 4K video, men med 1,7x beskjæring. Alt i alt er Nikon Z 5 beste kjøp blant fullformatkameraene på markedet.

EISA ADVANCED CAMERA 2021-2022
Nikon Z 6II

Nikon Z 6II er et allsidig kamera med en 24,5 millioner piksler fullformat BSI-CMOS-brikke som kan ta opp video opp til 4K Ultra HD ved 60 bps. Det forbedrede autofokussystemet arbeider ved lysnivåer så lavt som -4,5EV, mens to EXPEED 6 prosessorer gir raskere signalbehandling og større bufferkapasitet for kontinuerlig fotografering, sammenlignet med forgjengeren. Z 6II har også fått to minnekortplasser, en for CFexpress/XQD og en for standard SD. Det kan drives med strøm fra kameraets USB-C-kontakt og er fullt kompatibelt med et vertikalt batterigrep. Det er ett av de mest fullendte kameraet på markedet for seriøse entusiastfotografer.

EISA PREMIUM CAMERA 2021-2022
Canon EOS R5

Canons høyt spesifiserte speilløse allround-kamera er spekket med egenskaper og bygget for å holde. Det produserer ekstremt skarpe, høyoppløste 45 millioner piksler bilder, samtidig som det er i stand til å levere både 8K og 4K video. Det kan også skryte av et høyhastighets Dual Pixel CMOS AF II autofokussystem med høy presisjon, opp til 8 trinn innebygd bildestabilisering, og høyhastighets kontinuerlig fotografering inntil 20 bps. Det AI-baserte motivgjenkjenningssystemet er i stand til å gjenkjenne og spore øyne, ansikter og kropp på mennesker, så vel som fra noen dyr. Ved å kombinere disse egenskapene med robust byggekvalitet og superb betjening, er neppe noen oppdrag for vanskelige for EOS R5.

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2021-2022
Fujifilm GFX 100S

Med GFX 100S har Fujifilm pakket de grensesprengende egenskapene til GFX100 inn i et mye mer kompakt og prisgunstig kamera. Som sin større slektning har det en 102 millioner BSI-CMOS-brikke som måler 44x33mm, med fasegjenkjennende piksler for hurtig og nøyaktig hybrid autofokus. Den oppgraderte innebygde bildestabiliseringen på bildebrikken kan nå kompensere for kamerabevegelser opp til 6 trinn, og sammen med den vibrasjonssvake lukkeren hjelpes fotografen til å få skarpest mulige bilder med håndholdte opptak. I Pixel Shift Multi-Shot-modus kan kameraet dessuten frembringe bilder med 400 millioner piksler for den ultimate bildekvaliteten til statiske motiver.

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2021-2022
Sony Alpha 7S III

Sony Alpha 7S III leverer kompromissløs 4K video. Det er bygget rundt en ny 12-millioner piksler stabilisert fullformat BSI CMOS-brikke som yter fremragende ved høy ISO-følsomhet. Full pikselutlesning gjør ultra-skarp og ren video mulig uten beskjæring, og med minimal rullende lukker-effekt. I 4K/60p-modus kan kameraet ta opp lenger enn en time uten overoppheting, mens saktefilm også er tilgjengelig med 4K/120p og Full HD/240p. Kameraet kan ta opp 10-bits video internt med 4:2:2 fargekomprimering, og dessuten lagre raw video eksternt. Andre høydepunkter er en ekstremt stor og høyoppløst søker med 9,44 millioner punkter og en vribar berøringsskjerm.

EISA LENS OF THE YEAR 2021-2022
Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD

Foto fotoentusiaster som bruker Sony-kameraer med APS-C-bildebrikke og er på jakt etter en zoom med høy kvalitet, kan dette være et perfekt valg. Objektivet byr på en særlig praktisk kombinasjon av maksimum blenderåpning og et stort brennviddeområde tilsvarende 26–105mm bildevinkel på fullformat, uten kompromisser i optisk kvalitet. Objektivet er værbeskyttet for å matche de mer avanserte kameraene i Alpha 6000-serien, mens den effektive optiske bildestabilisatoren tillater håndholdt fotografering ved lange lukkertider uten at kamerabevegelsen gir uskarpe bilder. Autofokusen er dessuten stillegående og nøyaktig, og dessuten fullt kompatibel med kameraegenskaper som øye-AF. Alt i alt, et glimrende valg for daglig fotografering.

EISA WIDEANGLE LENS 2021-2022
Sony FE 14mm F1.8 GM

Dette ekstremt kompakte og lyssterke ultravidvinkelobjektivet kombinerer Sonys nyeste optiske designfremskritt og produksjonsteknikker i et retttegnende 14mm f/1.8-objektiv som er like lett å ta med seg ute i naturen som å bruke i studio. Den kompakte størrelsen og lave vekten går likevel ikke på akkord med høy bildekvalitet eller værsikret byggekvalitet. Sony FE 14mm F1.8 GM byr på finstemt optisk korrigering og yter imponerende bra til landskaper, nattbilder og arkitektur. 9-blader blenderlameller og XA linseelementer bidrar til attraktiv bokeh, mens de lineære AF-motorene leverer rask og nøyaktig autofokus.

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS (APS-C) 2021-2022
Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD

Verdens første ultravidvinkel-zoom konstruert for å brukes med Sony E-mount speilløse kameraer med APS-C-format, som også kan prange med maksimum lysåpning på f/2.8. Det er både kompakt og lett, men gir likevel resultater av topp kvalitet. Nærgrensen er bare 15 cm ved korteste brennvidde, ideelt for nærfotografering. RXD autofokus-motoren er helt lydløs og fokuserer presist og raskt på alle motiver, noe som er spesielt viktig for videoopptak. Resultatet er et perfekt valg for fotografering og opptak med ekstraordinære synsvinkler og slående perspektiver.  

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS (FULL FRAME) 2021-2022
Sony FE 12-24mm F2.8 GM

Sonys lyssterke ultravidvinkel-zoom er et virkelig forbløffende objektiv, med bemerkelsesverdig optisk ytelse på linje med faste brennvidder av høy kvalitet. Skarpheten er svært imponerende fra kant til kant, selv ved største blenderåpning. Objektivet er også forbausende kompakt tatt i betraktning en bildevinkel på hele 122° og f/2.8 lysåpning. Den høye byggekvaliteten omfatter værsikring og støv- og oljeavvisende fluorbelegg på frontelementet. Rask og nøyaktig autofokus gjør denne zoomen til et nyttig redskap for både landskapsfotografer og fotojournalister.

EISA STANDARD LENS 2021-2022
Sony FE 50mm F1.2 GM

Dette unike standardobjektivet kombinerer fremragende bildekvalitet og svært stor lysåpning med en bemerkelsesverdig kompakt og lett design. 11-bladers sirkelrunde blenderlameller og XA linseelementer gir til sammen behagelig bokeh. I tillegg er objektivet utstyrt med en blenderring som kan veksles mellom å beveges i klikk eller trinnløst, en støv- og fuktighetsavvisende design og fire XD lineære autofokusmotorer som leverer hurtig og presis autofokus og motivsporing. Dette objektivet byr Sony-brukere på et verktøy med genial ytelse for portretter, nattmotiver og generell fotografi.

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2021-2022
Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD 

Tamrons ultra-telezoom for Sony E-mount leverer et samlet brennviddeomfang som er ideelt for villmark-, sport og action-fotografering i en imponerende kompakt design. Det byr også på nærgrense på 60 cm ved 150mm-posisjon, med maksimum gjengivelsesgrad på 1:3,1 for nærfotografering. Zoomens Broad-Band Anti-Reflection-coating motvirker refleksflekker og sløring, mens objektivet beskyttes av en fuktighetsavvisende konstruksjon sammen med fluorbelegg på frontlinsen. Dette er det første Tamron-objektivet for fullformat speilløse kameraer med optisk bildestabilisering, og bidrar til skarp, håndholdt ultra-telefotografering.

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO ZOOM LENS 2021-2022
Nikon NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Som forventet av et objektiv laget for high-end profesjonell bruk er denne lyssterke telezoomen mer avansert enn de fleste. Optisk er det suverent, og kombinerer høy skarphet med effektiv undertrykkelse av optiske avvik. Andre attraktive egenskaper omfatter værbeskyttende konstruksjon, en rask, lydløs og nøyaktig autofokus, og effektiv optisk bildestabilisering. En brukerjusterbar kontrollring, to programmerbare knapper og topp-plassert display byr på en unik grad av kontroll. Resultatet er et fantastisk objektiv som er ideelt for et stort og variert bruksområde, fra villmark og sport til portretter og bryllupsfotografering.

EISA PORTRAIT LENS 2021-2022
Sigma 85mm F1.4 DG DN | Art

Sigma har laget et objektiv som redefinerer portrettfotografi ved å kombinere en ideell brennvidde med teknologi som sikrer topp resultater. Det er konstruert spesielt for fullformat speilløse kameraer, og den lave vekten og kompakte ytre er preget av fremragende byggekvalitet, med blant annet støv- og sprutsikring. Brukerne kan glede seg over skarpe bilder uten optiske feil takket være bruken av fem SLD-elementer og ett asfærisk element, samt de nyeste høyrefraktive glasstyper. Takket være maksimum blenderåpning på f/1.4 leverer objektivet vakker og kunstferdig bokeh som vil tilfredsstille både profesjonelle og avanserte amatørfotografer.

EISA MANUAL LENS 2021-2022
Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO

Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO er et eksepsjonelt lyssterkt standardobjektiv for speilløse kameraer i APS-C-format. Den ekstremt store blenderåpningen er perfekt både for fotografering i svakt lys og for å oppnå liten dybdeskarphet – spesielt kombinert med nærgrensen på 35 cm. Takket være den apokromatiske konstruksjonen er fargebrytningsfeil som ofte forbindes med store blendere usedvanlig godt kontrollert. Den lange utligningen til fokusmekanikken, lite fokuspusting og trinnløs blenderring er også med å gjøre det ideelt for videobruk. Objektivet er tilgjengelig med Canon RF, Fujifilm X, Nikon Z og Sony E fatninger.

EISA MACRO LENS 2021-2022
Nikon NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

Dette rimelige, kompakte og lette standard- og makroobjektivet for Nikon Z-kameraer gir 1:1-gjengivelse ved minste fokusavstand 16 cm. Den optiske konstruksjonen benytter både asfæriske linseelementer og glasselementer med ekstra lav dispersjon for å minimere fargebrytningsfeil. Fluorbelegning beskytter frontlinsen, objektivsylinderen er forseglet mot støv, skitt og fuktighet, og dermed bruk under utfordrende forhold. Objektivet har en lydløs kontrollring som kan brukes til å velge blender eller ISO-følsomhet. Brukt på et DX-formatkamera i Z-serien har objektivet en bildevinkel tilsvarende 75 mm, og er dermed utmerket for både makro og portretter.

EISA SPECIAL PURPOSE LENS 2021-2022
Laowa 15mm f/4.5 Zero-D Shift

For øyeblikket er dette markedets mest vidvinklede skift-objektiv, og kjennetegnes av sin solide stålkonstruksjon og glimrende håndverkskvalitet. Designet for bruk med fullformatkameraer, både speilrefleks og speilløst, byr det på ±11mm skift, ideelt for å korrigere perspektiv i arkitektur- og interiørfotografi. Til tross for sitt svært krevende optiske design er det mye rimeligere enn andre skiftobjektiver med vidvinkel. All betjening er manuell, inkludert fokusering og blenderstyring, mens skiftmekanismen benytter en unik roterende ring som er både presis og enkel å bruke. Takket være kompakt størrelse, lav vekt og myk, pålitelig funksjon er objektivet et bra valg for arkitekturfotografering.

EISA LENS INNOVATION 2021-2022
Canon RF 100mm F2.8L Macro IS USM

Mens de fleste produsentene har bygget sin portefølje av fullformat speilløse objektiver ved å gjenskape sine mest populære speilreflekskonstruksjoner, har Canon konsekvent vært mer oppfinnsomme. Deres nye 100mm f/2.8 med RF-fatning byr på den største forstørrelsesgraden for makroobjektiver med 1,4x, og lar dermed brukerne av EOS R-systemkameraer fylle bilderammen med motiver som ikke måler mer enn 26×17 mm. Objektivet kan også skilte med en ny kontrollringmekanisme for sfærisk/langsgående feilbrytning som justerer overgangen til ufokuserte områder i forgrunnen eller bakgrunnen. Til sammen lover disse to innovasjonene å åpne nye veier til kreative uttrykk innen nærfotografering. 

EISA PHOTO SOFTWARE 2021-2022
Zoner Photo Studio X 

Dette innovative bildebehandlingsprogrammet byr på et rikt utvalg brukervennlige egenskaper. Samtidig som det er en fullt utrustet raw-konverter byr det også på enkel redigering av bilder med lag og masker, mens retusj-pensel og ansiktverktøy er perfekte for å finpusse portretter. Zoner Photo Studio X håndterer også din bildekatalog, som du kan bla gjennom etter dato, opptakssted, nøkkelord eller mapper. Kontinuerlig oppdatering av kunstig intelligens er også fordelaktig for brukerne. Zoner Photo Studio X kombinerer egenskaper som vanligvis krever flere programmer fra andre produsenter, til en svært konkurransedyktig pris.

EISA ADVANCED PHOTO SOFTWARE 2021-2022
DxO PureRAW

PureRAW by DxO er et virkelig unikt stykke programvare. Du benytter det til å forbehandle bildene før du importerer dem til Adobe Lightroom, Photoshop eller hvilket som helst annet program som støtter Linear DNG råformat. Dette lar deg dra nytte av DxOs overlegne demosaikk-algoritmer, objektivkorrigeringer, støyreduksjon og oppskarping, alt uten skyvekontroller eller komplekse justeringer, og uten at du trenger å beherske et nytt grensesnitt. Du får rett og slett bare bedre bilder uten å endre mye av din eksisterende arbeidsflyt. 

EISA PHOTO SERVICE 2021-2022
CEWE Photoworld

I dag blir de fleste bilder tatt med smarttelefoner. Med CEWE Photoworld-appen for iOS og Android er det lett å gjøre disse bildene om til vakre fotobøker. Ved hjelp av kunstig intelligens kan brukerne bare velge ut hvilke de bildene på mobilen eller nettbrettet som skal benyttes i fotoboken, så gjør appen resten automatisk, inkludert rekkefølge, bildekorrigering og hvilke bildedetaljer som vises. Dette er utrolig hjelpsomt og gjør prosessen enormt mye raskere, samtidig som brukerne fremdeles kan endre alt etter egen smak. Kvaliteten på det trykte resultatet er akkurat like høy som med en vanlig CEWE fotobok.

EISA PHOTO PRINTER 2021-2022
Epson SureColor SC-P700 

Denne A3+-skriveren lar profesjonelle og ambisiøse amatørfotografer lage utskrifter med lang levetid av sine mest populære bilder. Takket være UltraChrome Pro 10-blekket leverer SC-P700 fremragende utskriftkvalitet både i farger og sorthvitt. Den håndterer ark med fine art-papir smertefritt, kommer med en integrert enhet for papirruller, og krever ikke bytte av blekkpatron når du skifter mellom matt og blankt media. Med sine kompakte mål og mange grensesnitt (USB 3.0, Wi-Fi og Ethernet) passer SC-P700 inn i hvilken som helst arbeidsplass eller studio, mens det byr på et brukervennlig grensesnitt som kan tilpasses via den 4,3 tommer store berøringsskjermen.

Øvrige EISA-priser 2021-2022:

Combined Award with Mobile Devices Expert Group 

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2021-2022: Sony Xperia 1 III
EISA ADVANCED SMARTPHONE 2021-2022: OPPO Find X3 Pro

Hi-Fi Expert Group

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS: Monitor Audio Silver 500 7G
EISA STANDMOUNT LOUDSPEAKERS: KEF LS50 Meta
EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS: System Audio Legend 40.2 Silverback
EISA WIRELESS STANDMOUNT LOUDSPEAKERS: KEF LS50 Wireless II
EISA HIGH-END LOUDSPEAKERS: Wilson Audio SabrinaX
EISA HI-FI SUBWOOFER: KEF KC62
EISA STREAMING AMPLIFIER: Cambridge Audio EVO 150
EISA INTEGRATED AMPLIFIER: Rotel Michi X3
EISA POWER AMPLIFIER: NAD C 298
EISA PHONO STAGE: Hegel V10
EISA DIGITAL MUSIC PLAYER: Bluesound NODE
EISA HIGH-END MUSIC PLAYER: HiFi Rose RS150
EISA DAC: Cambridge Audio DacMagic 200M
EISA BEST VALUE TURNTABLE: Pro-Ject Debut PRO
EISA HIGH-END TURNTABLE: Thorens TD 124 DD
EISA PHONO CARTRIDGE: Ortofon 2M Black LVB 250
EISA STEREO SYSTEM: Marantz Model 30/SACD 30n
EISA HEADPHONE SOLUTION: Naim Uniti Atom Headphone Edition
EISA HEADPHONES: Focal Clear Mg
EISA HIGH-END HEADPHONES: T+A Solitaire P-SE
EISA BEST VALUE HEADPHONES: Sennheiser HD 560 S
EISA HI-FI ACCESSORY: Ferrum Hypsos

Combined Award with Home Theatre Audio Expert Group

EISA COMPACT SUBWOOFER: SVS 3000 Micro

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

EISA WIRELESS HEADPHONES: Philips Fidelio L3
EISA IN-EAR HEADPHONES: LG TONE Free FP8 (DFP8, UFP8, DFP8W, FP8W, UFP8W, FP8E, TFP8E)

Home Theatre Audio Expert Group

EISA SMART SOUNDBAR: Denon Home Sound Bar 550
EISA SOUNDBAR INNOVATION: LG Éclair QP5 (DQP5, DQP5W, QP5W)
EISA COMPACT SOUNDBAR: JBL Bar 5.0 Multibeam
EISA BEST BUY SOUNDBAR: TCL TS8132
EISA HOME THEATRE SOUNDBAR: Philips Fidelio B97
EISA BEST BUY HOME THEATRE SUBWOOFER: SVS SB-1000 Pro
EISA COMPACT SUBWOOFER: SVS 3000 Micro
EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM: Polk Audio Reserve
EISA HOME THEATRE RECEIVER: Yamaha RX-V6A

Combined Award with Home Theatre Video Expert Group

EISA UHD PLAYER: Reavon UBR-X200

Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA 8K TV: LG 75QNED99
EISA BEST PREMIUM OLED TV: LG OLED65G1
EISA BEST GAMING TV: LG OLED48C1
EISA FAMILY TV: Hisense 65U8GQ
EISA BEST BUY LCD TV: TCL 55C728 (55C727 & 55C729)
EISA PREMIUM LCD TV: TCL 65C825 (65C821 & 65C822)
EISA BEST HOME THEATRE TV: Philips 65OLED936
EISA BEST BUY OLED TV: Philips 55OLED806
EISA PREMIUM UST PROJECTOR: Samsung The Premiere LSP9T
EISA HOME THEATRE PROJECTOR: Sony VPL-VW590ES
EISA BEST BUY PROJECTOR: XGIMI Horizon Pro
EISA LASER TV PROJECTION SYSTEM: BenQ V7000i/V7050i & ALRS01

Mobile Devices Expert Group

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE: Sony Xperia 1 III
EISA ADVANCED SMARTPHONE: OPPO Find X3 Pro
EISA BEST SMARTPHONE:  Apple iPhone 12 Pro Max
EISA FOLDABLE SMARTPHONE: Huawei Mate X2
EISA BEST BUY SMARTPHONE: TCL 20 Pro 5G
EISA WIRELESS HEADPHONES: Philips Fidelio L3
EISA IN-EAR HEADPHONES: LG TONE Free FP8 (DFP8, UFP8, DFP8W, FP8W, UFP8W, FP8E, TFP8E)
EISA MOBILE SPEAKER: Loewe We. HEAR 2
EISA SMARTWATCH: Huawei Watch 3 Pro

In-Car Electronics Expert Group

EISA IN-CAR HEAD UNIT: Kenwood DMX8020DABS
EISA IN-CAR INNOVATION: Audiotec Fischer Conductor
EISA IN-CAR SPEAKER SERIES: Ground Zero Uranium SQ series
EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR: ESX D68SP
EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM: Eton ONYX 16, ONYX 80, ONYX 28
EISA IN-CAR DSP AMPLIFIER: Match UP 10DSP
EISA IN-CAR CAMPER VAN COMPONENT: Alpine Adventure Audio
EISA IN-CAR COMPACT SUBWOOFER: Pioneer TS-WX010A
EISA IN-CAR INTEGRATION: Zenec Z-E2055
EISA IN-CAR OEM PREMIUM AUDIO SYSTEM: Maserati MC20 with Sonus faber

Full oversikt over prisene finnes også på EISAs hjemmeside, www.eisa.eu
Presentasjon av EISA finner du her: www.fotografi.no/dette-er-eisa

Tags from the story
Written By
More from Redaksjonen
Helgens tips: Det gode liv på Aulestad
Hva med et besøk på vakre Follebu i Gausdal? I sommeren vises...
Read More
0 replies on “Eisa-awards 2021-2022”