Fotografi har hatt en rekke bildekonkurranser gjennom årene og det er nå 48 år siden den første spalten, Blinkskudd, så dagens lys.
Fotografi gikk mot slutten av sin første årgang da bladet i 1968 introduserte skulle vise seg å bli en veldig seiglivet spalte, nemlig Blinkskudd – som rullet og gikk i nærmere 40 år. Dette var ingen ordinær fotokonkurranse, men et forum hvor leserne kunne sende inn sine bilder for å få de vurdert, kommentert og – kanskje – publisert.
Til å begynne med ble innsendte bilder juryert av Fix Camera Club, en fotoklubb på Jar utenfor Oslo, med Per Bøe som primus motor. En av klubbens aktive medlemmer, Bjørn Høgrann, overtok etter hvert stafettpinnen, og Høgrann utarbeidet et sinnrikt vurderingsskjema med poeng for bildets forskjellige kvaliteter, og med plass til en kort kommentar til slutt. Alle bildene, også de som ikke ble publisert i bladet, fikk dermed en fagmessig bedømmelse, forhåpentlig til nytte for fotografen. De beste bidragene ble premiert med en plakett. Servicen ble finansiert med et lite deltagergebyr for hvert bilde.
Nåløyet for å få bildet antatt for trykk var trangt. Blinkskudd-plaketten hang høyt. Så sånn sett minnet det etter hvert om en fotokonkurranse. Spalten ble svært populært, og på det meste ble det sendt inn over 1.000 bilder hver måned. Fotografi kunne bruke mellom fire og seks sider i hvert nummer på Blinkskudd.
På 1980-tallet overtok Thorolf Karlsen som Blinkskudd-general. Karlsen var tidligere premiegrossist i Oslo Kameraklubb, og ble engasjert som frilansmedarbeider i Fotografi på slutten av 1970-tallet. Jobben i Fotografi betød at han måtte legge konkurransefotograferingen på hylla, det var uforenlig både å jobbe i Fotografi og delta i nasjonale fotokonkurranser. Etter hvert ble premieringen i Blinkskudd tatt vekk og spalten endret karakter til en ren bildevurdering under navnet Bildekritikken. Thorolf Karlsen hadde denne oppgaven i mange år, helt til spalten forsvant for godt utpå 2000-tallet og ble erstattet med Leserbildet som Fotografi har i dag.