Syv fotografer vises nå i en stor utstilling på Finlands Fotografiske Museum, som er en del av Festival for Politisk Fotografi.
Finanskrisen merkes stadig mer i Skandinavia. Folk som aldri trodde de skulle står uten arbeid blir arbeidsløse og studenter har problemer med å få økonomien til å gå rundt.
En som har tatt tak i dette temaet er den finske fotografen Sara Hornig som har gjort en serie på de som er avhengig av å oppsøke hjelpesentre for å skaffe mat. Det er en sammensatt forsamling; unge mødre, studenter, innvandrere, eldre, og også lønnsmottagere, forteller Hornig. Men hvem som er hvem vet vi ikke, bare hender og poser vises i bildene
Bildene er en del av en stor utstilling som nå vises på Finlands Fotografiske Museum, og er en del av Festivalen for Politisk Fotografi. De syv fotografene som vises er David Magnusson fra Sverige, Farzana Wahidy fra Afghanistan, Tatiana Vinogradova fra Russland, Alex Masi fra Italia, samt Meeri Koutaniemi, Tuomas Linna och Sara Hornig fra Finland.
Temaene i deres serier er ytterst aktuelle, temaer som spenner fra religiøsitet til innvandring og diskriminering, og utstillingen viser på den ene siden hvordan vaner og verdier går i arv fra generasjon til generasjon. På den andre siden viser den også en vilje for å kjempe mot tidligere generasjoners valg og skape en forandring mot det bedre.
– Utstillingen stiller spørsmål om man kan påvirke verden med et fotografi og hvorfor nettopp fotografiet er et passende redskap for påvirkning. Fotografene vi har valgt ut svarer på dette spørsmålet, forteller fotografen Sanni Seppo, som er kunsnerisk leder for festivalen.
I tillegg til hovedutstillingen, som også vises flere steder rundt om i byrommet, kan man delta på workshops og debatter. Arrangørene ønsker å bidra til en diskusjon om fotografiets påvirkningskraft og oppmuntrer til å delta i samfunnsdebatten gjennom kunst og fotografiet.
Utstillingen vises frem til12. april