Espen Rasmussen, Tine Dyrkorn og Tine Poppe får honør

© Espen Rasmussen, Paradise Lost.

De norske fotografene Espen Rasmussen, Tine Poppe og Tine Dyrkorn ble alle priset i årets utgave av International Photography Awards (IPA). Espen Rasmussen ble plukket ut til Best of Show-ustillingen som består av de 45 beste bildene fra årets konkurranse

© Tine Poppe, Loy.
© Tine Poppe, Loy.
©Tine Dyrkorn
©Tine Dyrkorn
© Espen Rasmussen, Paradise Lost.
© Espen Rasmussen, Paradise Lost.

Rasmussen tok andre-plassen i kategorien “Environmental, professional” for sin serie fra byen Enakievo øst i Ukraina, og sikret seg dermed en plass i Best of Show-utstillingen.

Men det var flere norske som utmerket seg i år. Tine Dyrkorn fikk hederlig omtale i kategorien «Deeper Perspective» med det svært personlige prosjektet «Introspection»:

– Etter å ha gått ned mer enn 50 kilo på 18 måneder har jeg endt opp med en mengde overflødig hud. Dette prosjektet har vært en egenstudie og har vært en viktig del av prosessen mot en «ny» kropp. I tillegg har jeg opplevd en selvrealisering, både fysisk og psykisk. Mitt personlige mål er å vise at selv om kroppen (eller huden i dette tilfellet) kanskje ikke er så pen kan man være flott som person uansett. Man kan til og med lage flotte bilder av noe enkelte opplever støtende, forteller Dyrkorn.

Og listen stopper ikke der. Tine Poppes fikk også hederlig omtale med serien “Come Closer”. Prosjektet viser sterke portretter av flyktninger og setter lys på vår asylpolitikk og våre oppfattelse av de som søker tilflukt i landet vårt. Kampanjen var på oppdrag fra Antirasistisk Senter, Norsk Folkehjelp, Palestinerleir og Foreningen av Tolvte Januar.

International Photography Awards mottok over 18.000 bidrag fra 104 land. IPA er en søsterorganisasjon til Lucie Foundation, der de tre beste bidragene blir annonsert ved den årlige Lucie Awards‐gallaen. Stiftelsens mål er å hedre de beste fotografene, oppdage nye og fremadstormende talenter og å promotere fotograferingens anerkjennelse.

www.photoawards.com
www.espenrasmussen.com
cargocollective.com/TineDyrkorn
www.tinepoppe.no

Written By
More from Pål Otnes
Kommentar: Det spirer og gror
Dagens studenter er morgendagens fotografer. Det er derfor alltid spennende å se...
Read More
One reply on “Espen Rasmussen, Tine Dyrkorn og Tine Poppe får honør”

Comments are closed.