Sony overrasker med Alpha A99 II

Photokina kom med en klar melding fra Sony: de satser både på speilrefleks og speilløst, både A-fatningen og E-fatningen. Og så trakk de fram Sony Alpha A99 II fra hatten.

Mens fokuset på de speilløse kameraene har nådd nye høyder, ikke minst pga. Sonys aggressive satsning på kompakte fullformatkameraer med A7-serien, lanserer de et nytt flaggskip – og det er en speilrefleks. Sony A99 II utnytter hele rekken av objektiver med Sony- og Minolta-fatning, og kombinerer ytelse, høy oppløsning og foto-/filmegenskaper.

Bildebrikken er i prinsipp den samme 42,4-megapiksler CMOS-brikken vi kjenner fra Sony A7R II, men her er det spritet opp til å klare å levere kontinuerlig fokus med 12 bilder i sekundet og full oppløsning. Kameraet har selvsagt 5-akser bildestabilisator på bildebrikken og et hybrid AF-system med både fase- og kontrastfokusering, som dekker en meget stor del av bildeflaten.

 

Alpha A99 II
Sony A99 II er som en A7R II med mer enn dobbel ytelse.

Sonys speilreflekser er ikke som andre speilreflekser. Sony kombinerer det beste fra speilløse kameraer med speilrefleksenes fordeler ved at speilet er halvgjennomsiktig, og retter det reflekterte lyset til en kontinuerlig faseregistrerende AF-sensor som gir rask AF-ytelse, samtidig som både eksponering og kontrastfokusering skjer på bildebrikken. Dette er med på å gi Sony A99 II en ytelse som utfordrer Canon EOS 1-D X Mark II og Nikon D5, samtidig som oppløsningen utfordrer både EOS 5D S og Nikon D810. Filmegenskapene kommer som en god bonus. Sony A99 II er utstyrt med profesjonelle videoegenskaper samtidig som kontinuerlig autofokus støttes. Her er både 4K video, fleksibel opptaksfrekvens, , støtte for S-Log3 og S-Log2 gamma, og alle nødvendige tilkoblinger for mikrofon, hodetelefon og ekstern skjerm.

Sony Alpha A99 II er klar i november og vil koste ca. 35.000 kroner med moms. Mer informasjon hos Sony.

Tags from the story
, ,
More from Toralf Sandåker
Sonys nye superkompakter
I sommer har Sony foruten lansering av sitt nye flaggskip A7r II,...
Read More
0 replies on “Sony overrasker med Alpha A99 II”