November/desember-utgaven av Fotografi ute nå!

Cover av Fotografi #6 2021

I årets sjette utgave av Fotografi kan du blant annet lese om Adrian Øhrn-Johansen som er aktuell med boken «Grenseeksaminasjon». Da grensen mot Sverige ble stengt under pandemien satte Adrian Øhrn Johansen seg i bilen for å dokumentere samtlige grenseoverganger mot våre venner i øst, fra E10 ved Narvik i nord til Svinesund i sør. Resultatet har blitt et unikt dokument over en helt spesiell hendelse i vår historie.

Du kan også møte Dawid, en av Sveriges mest anerkjente fotografer. Han har alltid gått sine egne veier og i den nylig utgitte boken «Själv» møter vi en opprørsk, kreativ, egenrådig og modig fotograf. I boken får vi se et utvalg selvportretter som rommer 50 år med skaperglede.

Vi har også møtt Thirza Schaap som transformerer plastsøppel fra havet til vakre fotografier med et budskapProsjektet «Plastic Ocean» begynte så smått da hun gikk tur på stranden ved studioet og så hvor mye plast som fantes der. Hun begynte å plukke noe av det med seg og laget vakre stilleben hjemme i sitt studio. Møt denne fascinerende fotografen og få et innblikk i tanken bak prosjektet. 

I årets siste utgave presenterer vi alltid de beste bidragene fra årets porfoliopris. I år var er Marte Gundersen som vant og som får vist sin serie på neste års festival på Nordic Light i Kristiansund. Du kan også se bidragene til de fire øvrige fotografene; Marie Norbye, Jonas Dahlström, Hans Jørgen Ro og Marlene Ørbæk.

I tillegg kan du lese våre faste spalter:

• Mitt Utstyr: I denne utgaven er det Sofie Amalie Klougart som viser hva hun har i bagen
• Profil: Vi har møtt Chris Harrison som er ny fagansvarlig på Bilder Nordic
• Klassikeren: Vi viser fotografier fra en av de kinesiske fotopionerene, Ren Hang
• Norges Fotografforbund: NFF har møtt fotografene Beate Willumsen, Anita Sælø og Marianne Wåhlberg
• Fotobøker: Vi har tatt en prat med mannen bak forlaget Heavy Books, Christian Tunge
• Mitt viktigste bilde: Margaret M. de Lange
• Ti spørsmål: Denne gangen er det Terje Abusdal som har mottatt stafett-pinnen

Forøvrig finner du som vanlig nyheter og annet småstoff i bladet. Er du ikke allerede abonnent kan du bestille abonnement her.

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Erle Kyllingmark: Untitled Journey
En pose utgått film ble startskuddet for Erle Kyllingmarks analoge kompositter. Fotografi...
Read More
0 replies on “November/desember-utgaven av Fotografi ute nå!”