Fotografi blir en del av Preus Museum

Cover av Fotografi #6 2021

Forlaget Fotografi har inngått avtale med Preus museum om overtagelse av forlaget. Magasinet Fotografi og resten av virksomheten vil inngå som en del av museet fra 1. juli.

For eierne Kristin Boe Skåmedal, Geir Terje Nergaard, Egil Bjørne Rosensverd og Pål Atle Solberg Otnes er salget til Preus museum en viktig måte å sikre forlagets, og spesielt tidsskriftet Fotografis, fremtid.

– Norge er i en unik posisjon ved å ha et kvalitetstidsskrift om fotografi i et marked hvor interessen for fotografi er økende. Gjennom tidsskrift, bokutgivelser, events og digitale kanaler når Fotografi bredt ut til alle som er opptatt av fotografi, sier daglig leder Kristin Skåmedal.

For Preus museum er det å ta over Fotografi et viktig strategisk veivalg:

– Dette er et av grepene som Preus museum tar for å markere en tydeligere rolle som institusjon, faglig ressurs og visningssted for fotografi i Norge og internasjonalt i årene som kommer, sier direktør Cecilie Øien.

– Vi er stolte av at Norges nasjonale museum for fotografi anerkjenner vårt arbeid og ønsker å bidra til å utvikle magasinet videre, sier redaktør Pål Otnes. – Det blir inspirerende å bli en del av et større fagmiljø, samtidig som bladet vil fortsette som før med en uavhengig profil og med redaksjonslokaler i Fotografiens Hus i Oslo.

Preus museums overtakelse av Fotografi vil også markeres under Fotografiets dag 27. august på Karljohansvern i Horten.

www.preusmuseum.no

Tags from the story
Written By
More from Redaksjonen
Ny bok med Dev Dhunsi
Dev Dhunsis vant Fotografis Portfoliopris i 2018 og prosjekt har nå blitt...
Read More
0 replies on “Fotografi blir en del av Preus Museum”