Alt klart for Nordic Light 2018

Roger Ballen, Puppy between feet, 1999

Om en uke er det igjen duket for Norges største fotofestival, hvor Kristiansund fylles opp av utstillinger, foredrag og fotografer fra hele verden.

De siste par årene har festivalen samlet de fleste utstillingene i eget hus og det som før var et kontorbygg har nå blitt til en rekke gallerirom for festivalens utstillere. I år samles et knippe fotografer med et bredt kunstnerisk spenn, og det er spennende at det også i år kommer flere fremtredende fotografer fra våre nordiske land. Blant annet kommer Akseli Valmunen som for alvor ble kjent da han vant Young Nordic Photographer på Fotografiska i 2016. Massimo Leardini har publisert en lang rekke fotobøker og er snart aktuell med en bok basert på modellen Iselin Steiro, som han har fulgt gjennom 15 år. Under festivalen kan du oppleve både utstilling og foredrag med Leardini.

© Paolo Roversi

Festivalen fokuserer fortsatt på de store mestrene og et av årets stjerneskudd er den italienske fotografen Paolo Roversi. Den grensesprengene italienske fotografen Andres Serrano kommer også, en fotograf som er mest kjent for sine kontroversielle arbeider som skapte furore på 1980 og -90-tallet. Vi får også møte Asger Carlsen og Roger Ballen, som kombinerer sine surrealistiske univers i en ny serie signert av dem begge. Vi får også et gjensyn med Joyce Tenesson, som er en av festivalens gamle venner.

Et fast innslag på programmet er «Directors Choice», der kunstnerisk leder Morten Krogvold plukker en fremadstormende fotograf som han synes utmerker seg spesielt. I år falt valget på Tone Stormdal Beckman:
– Jeg har møtt henne flere ganger for å se på hennes nye arbeider. Det er alltid nye ting på nye måter, men aldri uten hennes tilstedeværelse. Jeg er stolt av at Tone Stormdal Beckman har takket ja til å være «Directors Choice» i år, sier Morten Krogvold om årets valg.

Festivalen varer fra  25. til 29. april. Fullt program finnes på festivalens hjemmeside.

www.nle.no

Tags from the story
,
Written By
More from Redaksjonen
GoPro Hero+, nå med touchscreen
GoPro lanserete i dag et kamera med touchscreen. Hero+ LCD gir deg...
Read More
0 replies on “Alt klart for Nordic Light 2018”