Den franske fotografen William Ropp har aner i Senegal og Mali. De siste årene har han reist tilbake og fotografert barn, noe som har resultert i både bok og utstillingen “Dreamt Memories of Africa”. Nå kan du se bildene på Stenersenmuseet i Oslo.
William Ropp kaller seg selv en “skyggeskulptør”. Han har i over 20 år fotografert mennesker i sitt studio i Nancy, oftest belyst med en lommelykt. Den spesielle atmosfæren det skaper i studioet og de lange eksponeringstidene gir helt spesielle, følsomme portretter og aktstudier. Ropp har alltid fotografert i svarthvitt, men de siste årene har han også benyttet farger. Mens svarthvittbildene alltid har blitt fotofrafert på film, har digitalteknikken vært avgjørende for at han nå fotograferer mer og mer i farger.
– Først nå føler jeg at jeg har tilstrekkelig kontroll på resultatet når jeg fotograferer i farger, sier han.
De siste årene har han også fotografert i Afrika, først og fremst i Mali og Senegal. Den første reisen var mer en tilfeldighet, og med en skokk unger på slep som hele tiden ville bli fotografert, dukket ideen om å fotografere unger fram. Så William Ropp tok ikke bare noen kjappe bilder i håp om å bli kvitt dem så han kunne fotografere noe annet, han brukte barna som modeller. Bildene uttrykker hans egne minner fra Afrika.
Ropp arrangerer sine bilder og fotograferer kun mennesker. I mørkerommet bearbeider han bildene kraftig, først og fremst gjennom skygging og etterbelysning. Han er representert i Norge gjennom Ellen-K Photography (fotoagent Ellen K. Syverstad).
Comments are closed.